LT EN
fentezi grožinės literatūros kūrinių žanras, pasižymintis neįprasta veiksmo vieta, laiku ir komiškais veikėjų charakteriais
Originalo forma fantasy
Kitos formos fantasy, fentezė

Vartosenos pavyzdžiai

Dainų kūrimas dažnai panašus į fentezės stiliaus rašytojo darbą. Mes 1993.

Visai tikėtina, kad yra žmonių, alergiškų fantastikai, ir jeigu jūs atsitiktinai priklausote šiai kategorijai, labai neišsigąskite: nors visa ši recenzija skirta vienam iš kelių lietuviškų punktų, kurie viešai išpažįsta mokslinę fantastiką, „fentezi", siaubo kultūrą ir to nesigėdi, bet, kaip patys įsitikinsite, šie vaikinai nėra pernelyg prisirišę prie žanro. Veidas 1997.

[Poulo Andersono romanas „Jūrų valdovo vaikai". – R. M.] Tai itin savotiškos fentezi kūrinys. Jį netgi galima pavadinti realistine fentezi. Mat veiksmas vyksta realioje vietoje (Europoje ir Grenlandijoje), minimi kai kurie tikri istoriniai asmenys [...]. Kauno diena 1998.

„Užburtosios fleitos" (1974) ekranizacija yra tipinis pavyzdys kaip nuo ankstesniojo pereinama prie šviesa trykštančio „fantasy" stiliaus. 7MD 2003.

Svarbiausia yra jaunoji auditorija, kuriai reikia sužadinti priklausomybę nuo fantasy ir kurią reikia maitinti veiksmo filmų košele. 7MD 2008.

Romanas „Sabrielė" (leidykla „Bonus animus") – pirma lietuvių skaitytojų pažintis su kultiniu fantasy žanro autoriumi australu Garthu Nixu ir jo trilogija „Senoji karalystė". delfi.lt. inf. 2010.