LT EN
čatas neformalus pokalbis raštu internete
Originalo forma chat
Kitos formos chatas, čiatas, četas, chat'as
Atitikmenys pokalbis
Susiję žodžiai čatinti

Vartosenos pavyzdžiai

Jau senųjų Atėnų turgaus aikštė buvo pokalbių („chatų") vieta. LR 2003.

Taip įsijaučiau į šį gyvenimą, kad kartais išbūdavau „chate" net 1,5 paros (be miego, vien tik pokalbiai). Panelė 2005.

Čate užkalbinęs vyras studijavo Čikagoje, o Jurga, prieš kelerius metus iš Šilalės atvažiavusi į Ameriką pagal auklių programą „Au-pair", krimto mokslus Klivlende. Panelė 2006.

Labai tikiuosi, kad gana greitai per tą stebuklingą chatą susipažinsi su kitu nuostabiu vaikinu – tik būk ne tokia patikli ir naivi. Panelė 2006.

O pas mus (pkg) nebuvo nei vieno topico, kur mes ant jusu flame, o pas jus pasiziurekit public chat skiltyje. intern. 2006.

Kad bendravimas susirašinėjant (angl. chat ) ir nemokami „Skype" pokalbiai sėkmingai pakeičia e. paštą, žiniasklaidai kiek daugiau nei prieš metus sakė ir kompanijos „Skype" Talino biuro vadovas Stenas Tamkivis. [...] „Skype" bendraujama raštu (chat), balsu (skambučiai), vaizdu (vaizdo telefonija), naudojantis šia programa siunčiami tekstiniai, garsiniai, vaizdiniai failai, dalijamasi nuorodomis ir t. t. [...] Vartotojai labai aiškiai atskiria komunikacijos kanalus, pavyzdžiui, trumpąsias SMS žinutes nuo pokalbių (chat) ar skambučių ir panašiai. Versus 2007.

Norint įeiti į klubo čatą, turite būti klubo dalyviu. intern. inf. 2008.

Be įprasto fanų kūrybos rinkinuko (menas ir literatūra) yra ir muzikos, neblogai veikia čatai. intern. inf. 2008.

Kiek daugiau proto reikalinga ir kitokias galimybes suteikianti bendravimo forma [yra tinklaraščiai. – R. M.] nei chatai, forumai, pažinčių svetainės intern. kom. 2008.

Pasirodo, Facebook‘o siūlomi keli kvaili žaidimukai, stringantis chat‘as ir galimybė kelti savo nuotraukas į internetą nėra kažkas neįtikėtino. delfi.lt inf. 2010.

Paslapčia nuo namišių palinkdavo prie niekada neužmiegančių internetinių tinklalapių, naujienų portalų, „čatų", smagesnių „blogų". Herkus Kunčius „Lietuvis Vilniuje", 2011.

Truputį dirbu „Wordu", o internet naudojuosi tik čatui. Kim Young-Ha „Kas gi nutiko lifte įstrigusiam vyriškiui", 2011 (vertimas iš korėjiečių kalbos).

[...] „čatai", „čatai" ir dar kartą „čatai", jis jau net nebevaikščiojo į mokyklą, sumaniai išraitydamas pinkliausias istorijas. Danutė Kalinauskaitė „Skersvėjų namai", 2015.