LT EN
cassata sicilietiškas saldumynas su rikota ir cukatais
Originalo forma cassata

Vartosenos pavyzdžiai

Senjora Consoli tą kartą nusprendė mus išmokyti, kaip ruošti tradicinį sicilietišką saldumyną cassata; „Bet koks vyras, paragavęs nors kąsnelį, visada grįš į tokią virtuvę", - šypsojosi senjora. Ieva 2004.

Įsišnekame ir jis trumpai papasakoja apie Sicilijos saldumynus. O jų daug: canolli (vamzdeliai su įdaru, foto žemiau), bigne (plikytos tešlos pyragaičiai su įdaru), cassata (pyragas iš biskvito sumirkyto syrupe, pertepto ricotta su cukatais). intern. kom. 2008.

Sicilijos saldumynai (pavyzdžiui, cassata - saldaus balto varškės sūrio tortas, irgi su cukatais). Vyno žurnalas 2008 (intern. inf.).

Tikrai vertėtų paskanauti tradicinių pyragaičių: cassata Siciliana. Kelionių magija 2008 (intern. inf.).