LT EN
bagetė ilgas batonas, keptas iš prancūziškos tešlos
Originalo forma baguette
Kitos formos baguette
Atitikmenys prancūziškas batonas

Vartosenos pavyzdžiai

Kepama ne kur kitur, o mūsų parduotuvėse iš prancūziškos tešlos. Liaudyje bagetės dar vadinamos prancūziškais batonais. R 1998.

Serviruokite su paskrudintom tosteryje bagetės riekelėm. Bagetės riekeles galima aptepti rouille. intern. kom. 2004.

250 g paukštienos kepenėlių, 1 prancūziškas batonas (bagetė), 2 maži svogūnai. intern. inf. 2004.

Tepame tą marmalą ant supjaustytos baguette riekių. intern. inf. 2007.

Prancūzai atsipjauna „bagetės" galą, jį pjauna išilgai pusiau, tepa sviestu ar medumi, valgo su kava, dažniausiai balta. alfa.lt inf. 2008.

Čia ir nedidelis restoranas, ir parduotuvė su ryte karštomis „bagetėmis" bei „kruasanais". intern. inf. 2008.