bagetė | ilgas batonas, keptas iš prancūziškos tešlos |
Originalo forma | baguette |
Kitos formos | baguette |
Atitikmenys | prancūziškas batonas |
Vartosenos pavyzdžiai
Kepama ne kur kitur, o mūsų parduotuvėse iš prancūziškos tešlos. Liaudyje bagetės dar vadinamos prancūziškais batonais. R 1998.
Serviruokite su paskrudintom tosteryje bagetės riekelėm. Bagetės riekeles galima aptepti rouille. intern. kom. 2004.
250 g paukštienos kepenėlių, 1 prancūziškas batonas (bagetė), 2 maži svogūnai. intern. inf. 2004.
Tepame tą marmalą ant supjaustytos baguette riekių. intern. inf. 2007.
Prancūzai atsipjauna bagetės" galą, jį pjauna iilgai pusiau, tepa sviestu ar medumi, valgo su kava, daniausiai balta. alfa.lt inf. 2008.
Čia ir nedidelis restoranas, ir parduotuvė su ryte kartomis bagetėmis" bei kruasanais". intern. inf. 2008.
Serviruokite su paskrudintom tosteryje bagetės riekelėm. Bagetės riekeles galima aptepti rouille. intern. kom. 2004.
250 g paukštienos kepenėlių, 1 prancūziškas batonas (bagetė), 2 maži svogūnai. intern. inf. 2004.
Tepame tą marmalą ant supjaustytos baguette riekių. intern. inf. 2007.
Prancūzai atsipjauna bagetės" galą, jį pjauna iilgai pusiau, tepa sviestu ar medumi, valgo su kava, daniausiai balta. alfa.lt inf. 2008.
Čia ir nedidelis restoranas, ir parduotuvė su ryte kartomis bagetėmis" bei kruasanais". intern. inf. 2008.