bešamelis | padažas, gaminamas iš miltų, sviesto, pieno ir muskato riešutų |
Originalo forma | bechamel |
Kitos formos | bechamel |
Atitikmenys | baltasis padažas |
Vartosenos pavyzdžiai
Tada į gilų kepimo indą sudėti sluoksniais baklažanus ir mėsą, ant viršaus bechamel padažą. intern. kom. 2006.
O galima butu gauti recepta kaip ta bechamelio padaza daryti?? intern. kom. 2006
Bešamelis: 700 ml pieno, 2 kupini šaukštai miltų, 40 g sviesto, muskato riešutas, druska Sviestą ištirpinti keptuvėje, jame pakepti miltus, įpilti pašildytą pieną ir maišyti iki kol masė taps vienalytė, dėti druskos ir muškato rieštuo. intern. kom. 2007.
Bešamelio padažas. Riebus padažas, gaminamas iš miltų, sviesto, pieno ir patiekiamas karštas. Padažas pavadintas Prancūzijos finansininko, žymaus mecenato, gurmano, kuris 1600 m. pabaigoje tapo Liudviko XIV namų ūkio vyriausiuoju tvarkytoju, Marko de Bechamelio vardu. Šis padažas visiškai skyrėsi nuo tais laikais gamintų rupių padažų mišinių ir nuo tada jo pagrindu ruošiama daugelis kitų padažų. Bešamelio padažas dar vadinamas baltuoju padažu. intern. inf. 2008.
Aptepame riekeles bešamelio ir bazilikų padažu. M 2008.
O galima butu gauti recepta kaip ta bechamelio padaza daryti?? intern. kom. 2006
Bešamelis: 700 ml pieno, 2 kupini šaukštai miltų, 40 g sviesto, muskato riešutas, druska Sviestą ištirpinti keptuvėje, jame pakepti miltus, įpilti pašildytą pieną ir maišyti iki kol masė taps vienalytė, dėti druskos ir muškato rieštuo. intern. kom. 2007.
Bešamelio padažas. Riebus padažas, gaminamas iš miltų, sviesto, pieno ir patiekiamas karštas. Padažas pavadintas Prancūzijos finansininko, žymaus mecenato, gurmano, kuris 1600 m. pabaigoje tapo Liudviko XIV namų ūkio vyriausiuoju tvarkytoju, Marko de Bechamelio vardu. Šis padažas visiškai skyrėsi nuo tais laikais gamintų rupių padažų mišinių ir nuo tada jo pagrindu ruošiama daugelis kitų padažų. Bešamelio padažas dar vadinamas baltuoju padažu. intern. inf. 2008.
Aptepame riekeles bešamelio ir bazilikų padažu. M 2008.