LT EN
pirsingas auskarų vėrimas įvairiose kūno vietose, džn. ne ausyse
Originalo forma piercing
Kitos formos pyrsingas, piercingas, piercing'as

Vartosenos pavyzdžiai

„Body piercing " arba „kūno pradūrimas" - mada, atėjusi į Europą iš Amerikos. LR 1994.

Europos miestuose, nepaisant valdžios draudimų, vienas po kito atsirado „piercing -salonai", kur už saikingą kainą jums įtaisys auskarą visur, kur tik panorėsite. LR 1994.

Kodėl žmonės, visų pirma moterys - nes „pyrsingas" (piercing) pirmiausia orientuotas į jas, - yra pasirengusios kentėti skausmą dėl, švelniai tariant, specifinio grožio? LR 1994.

Ji, kaip ir aš, bohemiška, pasidariusi pirsingą (auskarų vėrimas į nosį, lūpas, antakius ir kt. aut. past.), mums abiem patinka [...]. R 2002.

Pirsingas
- tai auskarai ivairiose kuno vietose, pvz: nosyje, liezuvyje, po lupa,virs lupa,antaky ir t.t. intern. kom. 2004.

Tattoo ir Pyrsingas yra kuno puoshyba islikusi nuo musu proteviu, deja dabar zmones to visishkai nesureikshmina ir kas antras tatuiruojasi ir badosi. intern. kom. 2005.

Pirsingas. Į bambą, į nosį, į antakį. intern. inf. 2006.

Jei pasidomėtumėte istorija, sužinotumėte, kad kūno „piercingas" praktikuojamas jau nuo senų senovės. intern. inf. 2007.

Jei man neatrodo natūralus auskarų nešiojimas bamboje aš jo nenešioju, bet man juk tas pats, jei greta esantis kolega mano, kad pyrsingas" tai kūno menas. intern. inf. 2007.

MANIKIŪRO-PEDIKIŪRO SALONAS nagų priauginimas - pirsingas - depiliacija. rekl. 2008.

Kažkieno patartas, pamačiau, kad garsiajame Boscho paveiksle, vaizduojančiame Kristaus kančias (saugomas Gente), be daugelio siaubingų budelių, yra du, kurie sukeltų beprotiško pavydo priepuolį ne vienam roko dainininkui ir jų jauniems imituotojams: vienas jų yra su dviem piercingais smakre [...] Umberto Eco „ Pape Satan aleppe. Takios visuomenės kronikos", 2017. Versta iš italų k.