LT EN
brančas vėlyvi pusryčiai
Originalo forma breakfast + lunch
Kitos formos brunchas, brunch, brunch'as
Atitikmenys vėlyvieji pusryčiai, pusrytpiečiai

Vartosenos pavyzdžiai

Leituviski priespieciai tera lengvas " uzkrimsnojimas", o brunch - sotus velyvo ryto valgymas (paprastai po brunch' o pietus jau nebevalgomi). intern. kom. 2007.

Kaip kad savaitgaliais čia populiarūs vėlyvi pusryčiai, vadinamieji brunch . [...] Kaip galima spėti, vėlyvi pusryčiai – tai pusryčių (angl. „breakfast") ir pietų („lunch") mišinys. [...] Niujorke brunch – tai tiesiog gerokai vėliau: iki 14– 15 val., šeštadieniais ir sekmadieniais paprastai valgomi pusryčių patiekalai. [...] Viena geriausių brunch vietų – paryžietiško tipo restoranas „Pastis" madingame Meatpacking rajone. Moteris 2008.

Dažnai įvairios užeigos siūlo brančus. (breakfast ->brunch -> lunch), kuriuose susimokėjęs apie 6-7 eurus valgai, ką nori ir kiek nori. sp. 2009.

Pamaniau, jog čia būtų dieviška sudalyvauti sunday brunch (vėlyvi sekmadienio pusryčiai). [...] O aš taip dievinu savaitgalio brunch’ us ! intern. inf. 2009.

Visi padorūs žmonės sekmadieniais miega iki dvylikos, tada neskubėdami keliasi, valgo "brunchą", žiūri televizorių ar lankosi svečiuose ir vakare eina anksti miegoti, nes pirmadienis sunki diena. intern. inf. 2010.

Tada galima sukrauti didelį kalną blynų, atsinešti porą stiklainiukų naminės uogienės, grietinės, padažų padažiukų ir ramiai besišekučiuojant apturėti be galo smagius brunchus (lietuviškai turbūt - pusrytpiečiai). intern. inf. 2010.

Vasarą bandžiau sukurti mums naują tradiciją – sekmadienio brunch’ą balkone. intern. inf. 2010.

Metai po metų skyniausi kelią su šampano taure ir brunchu. Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018