LT EN
pekorinas kietas, baltas ar gelsvas, įvairuojančio skonio – nelygu porūšis, itališkas avių pieno sūris
Originalo forma pecorino
Kitos formos pecorino

Vartosenos pavyzdžiai

Šiandien Romos srities Lacijaus kaimiečiai ant vakarienės stalo sudeda maždaug tą patį, ką ir jų protėviai prieš 2– 2,5 tūkstančio metų: patiekalus iš artišokų, saldžiųjų ir ankštinių pipirų, moliūgus, jauno ėriuko kepsnius „abbacchio", avies pieno sūrį „pecorino" , alyvuogių aliejų, vyną. LR 1996.

Vėliau „Pecorino" sūrio gamyba užėmė svarbią vietą, intern. inf. 2007.

Pvz. makaronai su brokoliai anciuviais ir pekorinu. intern. kom. 2008.

Tarptautinėje bendrovėje Italijoje dirbantis lietuvis eVersus pasakoja, kad nuo šios šalies šiaurės iki Romos makaronams ir kitiems patiekalams paskaninti visi vartoja „Parmigiano - Reggiano" (parmezaną), o Romoje ir į pietus – „Pecorino" sūrį. Versus (intern.) 2010.