LT EN
ekskliuzyvinis kuris išsiskiria
Originalo forma exclusive
Atitikmenys išskirtinis, išimtinis, ypatingas

Vartosenos pavyzdžiai

Einu iš proto, kad būtų išspausdinta kokia nors ekskliuzyvinė medžiaga, apie kurią rytoj bus kalbama, kurią cituos. LR 1992.

Ekskliuzyvinis distributorius Lietuvoje. Vakarinės naujienos 1994.

Ekskliuzyvinių drabužių parduotuvė „Off Brodway" siūlo „Christian Dior" ir kt. moteriškų drabužių kolekcijas. Vakarinės naujienos 1995.

Ekskliuzyvinis interviušį neišverstą žodį pirmą išgirdau brangių baldų reklamoje. Tikriausiai jis turi atitikmenis: ypatingas, puikus, aukštos klasės. Man „ekskliuzyvinės" pasirodė mielos Tomo žmonos Tatjanos replikos. Veidas 1996.

Anksčiau ekskliuzyvines teises reklamai turėjo „IP Baltic". LR 1997.

„MELANTA" ekskliuzyvinis firmų Barbara, Marie Jo, Marjolaine, Eva Rachline [...] atstovas Lietuvoje. Moteris 1998.

Kurdama ekskliuzyvinius kilimus, kurie vėliau papuošia ambasadų, valdžios įstaigų, bažnyčių, privačių namų interjerus, R. Vilūnienė mėgsta eksperimentuoti bei nukrypti nuo visiems įprastų standartų. LR (S) 2001.

Dabar jau yra taip, kad ekskliuzyvinius džinsus turiu ne aš vienas […]. R 2002.

Vakaruose gyvenimo būdo vadyba yra labai populiari veikla, net ekskliuzyvinė, nes dėl įkainių tos paslaugos yra prieinamos tik labai pasiturintiems žmonėms. R 2006.

Pirmoji „Vilniaus festivalio" misija buvo generuoti lėšas ir idėjas, orientuojantis į sezono metu neįmanomus ekskliuzyvinius projektus. 7MD 2007.

Tad milijonieriai niekada neklausia gamintojų, kiek jiems kainuos jų ekskliuzyvinis automobilis, visai ne dėlto, kad pinigų turi daugiau nei reikia. Jiems svarbesnis klausimas: „Kiek dar žmonių pasaulyje turės tokią pat mašiną kaip ir aš?" intern. inf. (Panevėžio balsas) 2007.

Norite, kad prižadėčiau, jog šis interviu ekskliuzyvinis ir paskutinis mano gyvenime? Antraip vadinsite sergančiu tuštybe? R 2008.

Ekskliuzyvinio, saugaus priėjimo prie visų energetinių, gamtinių ir žmogiškųjų žemyno išteklių gavimas. intern. inf. 2008.