LT EN
džambalaja patiekalas iš ryžių (rečiau makaronų) su paukštiena, jūros gėrybėmis ir kt.
Originalo forma jambalaya
Kitos formos jambalaya

Vartosenos pavyzdžiai

Džambalaja (angl. jambalaya) - vištienos ir ryžių troškinys, pagardintas krevetėmis ir parūkyta dešra, primenantis ispanišką paelją, tačiau yra gerokai aštresnis, nes gaminamas su aitriaisiais pipirais ir daugybe kitų prieskonių. Plovo mėgėjai šį Senojo žemyno kolonistų į pietinę JAV dalį atvežtą ir ten išpopuliarėjusį patiekalą gali išbandyti ir Lietuvos viešojo matinimo įstaigose, paprastai - kantri stiliaus smuklėse, kurių Lietuvoje netrūksta. <...> Jie gerdavo burboną ir valgydavo džambalaja. intern. inf. 2010.

Džambalaja - patiekalas, kilęs iš Karibų jūros baseino salų. <...> Gaminant džambalają improvizuoti ne tik leistina, bet ir būtina. Edita 2010.

Tikras kaubojiškas valgis čia yra „Jambalaya". intern. inf. 2010.