LT EN
džanglas panašaus į džiazą, pašėlusio tempo ir ritmo muzikos stilius, pripildytas perkusijų garsų, kačių riaumojimų, žmonių šauksmų, paukščių klyksmų
Originalo forma jungle
Kitos formos jungle'as, junglas, jungle

Vartosenos pavyzdžiai

Rudenį reiveriai grįžo į diskotekas ir uždarus klubus, kuriuose skamba įvairi technomuzika – transas, hardjoras, ambientas, hausas, džanglas. LR 1996.

Prieš porą metų pagal stiliaus „jungle" (ang. džiunglės) muziką buvo šokama tik Londono andergraund’ o klubuose, o jos klausėsi nedidelis prisiekusių aistruolių skaičius. Amžius 1997.

Bjork gyvenimo draugas buvo ir juodaodis „jungle" stiliaus „krikštatėvis" Goldie. LR (Mes) 1998.

Gavin King, garsus jungle'o kūrėjas ir prodiuseris, pasirašė sutartį naujiems savo projekto APHRODITE įrašams su label`iu V2 (A&R). intern. inf. 1998.

Iš hardcore scenos kiek vėliau pradeda išsiskyrinėti jungle muzikos forma. 3 metus evoliucionavęs jungle pradedamas suvokti kaip atskira muzikinė kryptis. intern. inf. 2004.

Tais metais buvo surengti 5 „Funkodelicks" vakarėliai, kuriuose skambėjo įvairiausia muzika: nuo hauso iki disko, nuo hiphopo ritmų iki džanglo vibracijų bei hiphopo festivalis „Beat Jam-2002". intern. inf. 2004.

Atradau, jog anksčiau patikęs Jungle stilius ir Jazzas turi daug bendro. Kiek siekia mano žinios, jazze ir jungle dominavo chaotiškumas. intern. inf. 2006.

Iš šios garsų maišaties pamažu gimė trys stiliai: hardkoras, džanglas (kuris, laikui bėgant, pradėtas vadinti dramenbeisu) ir „breakbeat". intern. inf. 2006.

Jungle subžanre galima sutikti: * ištraukų iš Hollywood filmų * daug perkusijos elementų * laukinių kačių riaumojimų, ar žmonių riksmų (pvz. tarzano) * pašėlusį tempą ir ritmą * tropinių paukšių klyksmų. <...> Jei Jungle žanre dažniausiai atrodo viskas lekia greitai, garsai keičiasi netikėtai ir pašėlusiu tempu, tai Tiki žanre švelnesni garsai tartum plaukia vidutiniu tempu. intern. inf. 2007.

Pagal mane, tai jungl'ui trūksta reklamos, ne taip kaip hous'ui ir t.t. intern. kom. 2008.

Mane tas drumas tai veza. Bet seip plikas junglas man nevisada kazkaip limpa. intern. kom. 2008.

Čia retai pasitaiko atpažįstami motyvai – tradiciškai suprantamas jungle‘o ar drum‘n‘bass beat‘as. intern. inf. 2008.