LT EN
dekupažas dekoravimo popieriumi technika
Originalo forma decoupage
Kitos formos decoupage
Susiję žodžiai dekupažistas, dekupažininkas, dekupažinti

Vartosenos pavyzdžiai

Tokiu atveju ir su konkrečiai dekupažui skirtu laku išgausi tik vieną efektą. intern. kom. 2006.

Dekupažas
- tai piešinio, spaudinio perkėlimas ant norimo paviršiaus. Šiandien tam ypač populiaru naudoti ornamentais, piešiniais išmargintas popierines servetėles, taip pat specialius paveiksliukų trafaretus. Dekupažui tinka ir iškarpos iš žurnalų ar spausdinti piešiniai. Šiuolaikinės naujovės vietoj popieriaus leidžia naudoti net audinį. intern. inf. 2008.

Atradau dar vieną įdomų dalyką, ir labai tuo džiaugiuosi. Tikiuosi, kad dar ką nors sudominsiu dekupažo (decoupage) technika.:) intern. kom. 2008.

Vis labiau populiarėjančia dekupažo technika galima atnaujinti ir baldus, stiklo dirbinius, šviestuvus. [...] Parduotuvėje „ARTmanija" galima įsigyti visų dekupažui reikalingų dalykų: nuo įvairių rūšių lako, suteikiančio sendinimo efektą, iki įvairių daiktų, kuriuos galima dekoruoti. LR 2008.

Dekupažas - daiktų dekoravimo servetėlėmis ar specialiu popieriumi būdas - Kotrynai Kirdeikytei pažįstamas jau gerus metus, todėl šįkart ji išbandė kai ką naujo: specialiomis medžiagomis dekoravo stiklinę taurę. intern. inf. 2008.

Šiame paprastai parašytame, gausiai iliustruotame dekupažo pradžiamokslyje nuosekliai išdėstyta teorinė dekupažo technikų dalis ir dekoravimo pamokos. Savo darbus pristato gabūs dekupažo meistrai iš Lietuvos, Australijos, Rusijos ir Ispanijos. intern. reklama. 2013.