LT EN
enduras tam tikras visureigis motociklas; toks motociklų tipas
Originalo forma endure
Susiję žodžiai endurininkas, enduristas

Vartosenos pavyzdžiai

Čioperis, britva - kokie tai motociklai, atrodo, žino kiekvienas. Tačiau kas yra enduro motociklas, pasakytų nedaug kas. Jis yra sportinio tipo, turi krosinio motociklo bruožų. Skirtingai nuo šio, enduras pritaikytas važinėti ne tik sudėtingomis trasomis, bet ir ilgais atstumais, į kelionę pasiėmus bagažo. delfi.lt inf. 2007.

Siekiant užsibrėžto tikslo - rasti pravažiavimą kuo arčiau sienos - tenka važiuoti smėliu, balomis, purvu, provėžų išvagotais pievų keliais, puriais žvyrkeliais, apaugusiais miško keliukais, įveikti įvairias iškilusias kliūtis… O toks kelias - džiaugsmas enduro stiliaus motociklams ir jų vairuotojams. Juk ne veltui lotyniškas žodis „enduro" reiškia „ištvermė". intern. inf. 2013.

Enduro klubas kiekvieno motociklų sezono pabaigoje organizuoja tradicine tapusią šventę - Enduro sezono uždarymas. intern. inf. 2013.

Enduro motociklų šeima - tai ganėtinai plati gama techniškai skirtingų bekelės, sportinių ar turistinių dviračių „visureigių". Mūsų motociklai pakankamai stipriai skiriasi nuo kitų. Tai technikos sutvėrimai, kuriais galima pravažiuoti didelius atstumus, arba pasinerti į bekelės teikiamus malonumus, jais galima įveikti statų kalną, ar gilią brastą. Enduro motociklui „offroad‘as" - ne vieta, kur baigiasi kelias, o nauja erdvė, kurioje nėra ribų keliauti, nėra ribų tobulėti, nėra ribų bendrauti. intern. inf. 2013.