LT EN
didžėjus žmogus, kuris vakarėlio, diskotekos, radijo arba televizijos muzikos programų metu leidžia muziką
Originalo forma Dj (disc jockey)
Kitos formos dydžėjus, dj'us, DJ'us, DJ'ėjus, didžėjas, djus, D.J., DJ, Dy Džei
Atitikmenys diskotekos, radijo arba televizijos muzikos programų vedėjas; vakarėlio grojėjas
Susiję žodžiai superdidžėjus, vidžėjus, didžėjauti, didžėjavimas, didžėjinis, didžėjiškas

Vartosenos pavyzdžiai

Geriausias Lietuvos klasikinės muzikos didžėjas - muzikologas Viktoras Gerulaitis. LR 1996.

Naujausia šokių muzika, geriausi D.J. LR 1996.

Olandijos DJ’ us Lietuvoje. Veidas 1996.

Tai pirmasis progresyvios lietuviškos šokių muzikos rinkinys, kuriame surinkti geriausi ir žymiausi technomuzikos pogrindžio atlikėjai bei grupės, taip pat pirmosios daugelio iš žymiausių Lietuvos DJ’ų kompozicijos. Veidas 1996.

Vilniuje NASA klubas pristatė 3-iąjį Lietuvos DJ turnyrą. R 1996.

Nuolat dirbs du didžėjai, taip pat bus kviečiami visi tie, kurie dalyvauja didžėjų festivaliuose. LR 1996.

Naujausia šokių muzika, geriausi DJ. LR 1996.

Aš siūliau sudarinėti sutartis metams ir į jas įtraukti konkrečias didžėjaus laidas. LR 1997.

Prie pulto – jūsų nuolankus nuodėmklausys Dy Džei Geras. Žingsniai 1997.

Nuliūdintas šios žinios didžėjas Jeroenas van Inkelis paskelbė akciją, kuria norėta atkreipti visuomenės dėmesį į šią pavojingą ligą. LR 1998.

Naujausia šokių muzika, geriausi DJ. LR 1996 03 16; Aš siūliau sudarinėti sutartis metams ir į jas įtraukti konkrečias didžėjaus laidas. LR 1997 11 08; Prie pulto – jūsų nuolankus nuodėmklausys Dy Džei Geras. Ž 1997

Birželio 29-ąją Didžiosios Britanijos didžėjus plokšteles suks ir Palangoje, klube „Gravity šachmatinė". LR 2002.

Jie leisdavo dydžėjams brošiūrėles, kaip ir ką reikia kalbėti publikai, į kokią muziką daugiau orientuotis. intern. inf. 2004.

Dj'us - žmogus mylintis muziką, jai atsidavęs, ją suprantantis savaip. intern. inf. 2004.

Moteris ir vyras pasakoja savo istoriją, o nepakeliamą jųdviejų vienatvės pojūtį nuskaidrina tik keletas polėkio ir geismo akimirkų. Vaidina Dalia Michelevičiūtė, Vaidotas Martinaitis ir kt., kostiumų dalinininkė Agnė Kuzmickaitė. Gros „Gaidos" ansamblis, diriguojamas Juliaus Geniušo, bei DJ Vainius Sodeika. 7MD 2004.

Didžėja jau moka du kūrinius suplakti į vieną ir iš jų padaryti vadinamąjį „miksą". LR 2005.

Tačiau sėkmę DJ‘ui atnešė būtent „Light Hall". intern. inf. 2006.

„BLOGIAUSIŲ DJ'Ų FESTIVALIS" - taip buvo parašyta. intern. kom. 2007.

Didžėjus Tiga iš Monrealio jį propaguoja ir šiandien. Playboy 2008.

Mažoje, tačiau jaukioje klubo "Musė" scenoje pamatysime ir išgirsime 3 atlikėjus: dydžėjų Martinees Selecta, dainuojantį ir trombonu grojantį Hornsman Coyote bei MC King Kyll. intern. inf. 2008.

Tuo, kad DJ Kofi tikras meistras už didžėjaus pulto, įsitikinę ne tik daugybės MTV vakarėlių organizatoriai visame pasaulyje, bet ir Lauryn Hill ar Jay-Z, kvietę jį groti savo koncertiniuose turuose. intern. inf. 2008.

[...] sakė iš Kipro atvykęs didžėjas [...]. Kiekviena didžėjaus diena skirtinga. [...] Lietuvos paplūdimiai žavi iš Kipro atvykusį didžėją, tačiau jūroje jis nesimaudė. Vilniaus diena 2008.

Be jokių abejonių geriausiai šiais metais buvo ŠMC lauko kavinėje, kur visą dieną minimal.lt djai, bei Live atlikėjai (Few Nolder ir Mikrokirstal) grojo gražiausią pasaulio muziką. [...] Dar patiko prieš pat lietų prie Cafe de paris vykęs bendras djų ir dar dviejų gitarinių grupių noizo koncertas. intern. inf. 2008.

Nemokami sms visada _arba kol dydžėjai neužgros kanklėm. Tarp visų LABAS žmogeliukų. Jokių paslėptų mokesčių. vieš. inf. 2009.

Jis visuomet rengiamas vėlų penktadienio vakarą, o 2008 metais jis viliojo žymiausių pasaulio didžėjų grojama muzika ir gerai išlaikytos tekilos buteliais žongliruojančiais barmenais. Versus (intern.) 2010.

Solistai ir didžėjai poromis dirba jau dabar, tačiau viskam sudėti į vieną bendrą seką ir atskiras vinjetes skirsime tris dienas. „Vilniaus dienos" priedas 2010.

Tam, kad padengtume DJ‘ėjaus ir patalpų išlaidas. intern. inf. 2010.

Ketvirtadienio vakarais grodavo minimal nedideliam bariuke Nevskio prospekte (visi mes DJ'ėjai). Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018