LT EN
shiatsu bendras veido, galvos ir kūno masažas, kuris daromas pirštais, delnais, alkūnėmis, keliais spaudžiant biologiškai aktyvius taškus.
Originalo forma shiatsu

Vartosenos pavyzdžiai

Kinų ir japonų žiniomis paremtas Shiatsu masažas yra akupunktūrinių taškų veikimas nenaudojant adatų. Aktyvieji taškai yra spaudžiami arba sukamaisiais judesiais masažuojami pirštais. rekl. 2008.

Shiatsu (japonų k. „shi" - pirštas, „atsu" - spaudimas) - tradicinis bendras veido, galvos ir kūno masažas. Jį darant pirštais, delnais, alkūnėmis, keliais spaudžiami biologiškai aktyvūs taškai. (...) Procedūra atliekama ant grindų gulinčiam apsirengusiam žmogui. Shiatsu padeda išlaikyti fizinę ir dvasinę pusiausvyrą (...). M 2008.

Naudodami Shiatsu techniką mes pageriname energijos tėkmę tam tikruose meridianiniuose taškuose, kurie priverčia dirbti vieną ar kitą elementą, dėl kurių pertekliaus ar trūkumo sutrinka mūsų dvasinė ar fizinė būsena. intern. inf. 2008.

Norejau pasiteiraut kur Lietuvoj galeciau rasti literaturos apie shiatsu ir akupunktura lietuviu kalba. intern. kom. 2008.