pekorinas | kietas, baltas ar gelsvas, įvairuojančio skonio – nelygu porūšis, itališkas avių pieno sūris |
Originalo forma | pecorino |
Kitos formos | pecorino |
Vartosenos pavyzdžiai
Šiandien Romos srities Lacijaus kaimiečiai ant vakarienės stalo sudeda maždaug tą patį, ką ir jų protėviai prieš 2– 2,5 tūkstančio metų: patiekalus i artiokų, saldiųjų ir anktinių pipirų, moliūgus, jauno ėriuko kepsnius abbacchio", avies pieno sūrį pecorino" , alyvuogių aliejų, vyną. LR 1996.
Vėliau Pecorino" sūrio gamyba uėmė svarbią vietą, intern. inf. 2007.
Pvz. makaronai su brokoliai anciuviais ir pekorinu. intern. kom. 2008.
Tarptautinėje bendrovėje Italijoje dirbantis lietuvis eVersus pasakoja, kad nuo ios alies iaurės iki Romos makaronams ir kitiems patiekalams paskaninti visi vartoja Parmigiano - Reggiano" (parmezaną), o Romoje ir į pietus – Pecorino" sūrį. Versus (intern.) 2010.
Vėliau Pecorino" sūrio gamyba uėmė svarbią vietą, intern. inf. 2007.
Pvz. makaronai su brokoliai anciuviais ir pekorinu. intern. kom. 2008.
Tarptautinėje bendrovėje Italijoje dirbantis lietuvis eVersus pasakoja, kad nuo ios alies iaurės iki Romos makaronams ir kitiems patiekalams paskaninti visi vartoja Parmigiano - Reggiano" (parmezaną), o Romoje ir į pietus – Pecorino" sūrį. Versus (intern.) 2010.