fugu | nuodinga dygliapilvių šeimos žuvis, iš kurios japonai gamina sašimį (Takifugu niphobles) |
Originalo forma | fugu |
Atitikmenys | dygliažuvė |
Vartosenos pavyzdžiai
Populiariausias patiekalas – alių dygliažuvių užkandėlė, arba fugu sashimi, dar vadinama fugu sashi arba tessa. Ji gaminama taip – uvų filė supjaustoma taip plonai, kad pro griežinėlius galima pamatyti net lėkštės ornamentus. delfi.lt (iš: Geras skonis) 2007.
Fugu – dygliapilvių šeimos žuvis, gyvenanti Pietų Kinijos jūroje ir gretimose akvatorijose. [...] Valgoma fugu dalis plonas žuvienos sluoksnis po oda. Kadangi rafinuotas fugu skonis vilioja japonus jau ne pirmą šimtmetį, daugelis nepaiso mirtino pavojaus. Deja, iškeliavusių į dausas su kąsneliu fugu burnoje skaičius toks įspūdingas, kad [...]. R 2008.
Fugu – dygliapilvių šeimos žuvis, gyvenanti Pietų Kinijos jūroje ir gretimose akvatorijose. [...] Valgoma fugu dalis plonas žuvienos sluoksnis po oda. Kadangi rafinuotas fugu skonis vilioja japonus jau ne pirmą šimtmetį, daugelis nepaiso mirtino pavojaus. Deja, iškeliavusių į dausas su kąsneliu fugu burnoje skaičius toks įspūdingas, kad [...]. R 2008.