LT EN
mimoletė puskietis, oranžinis, aitroko pikantiško skonio prancūziškas karvių pieno sūris pilkšvai ruda plutele, panašus į edamą
Originalo forma mimolette
Kitos formos mimoletas, mimolette

Vartosenos pavyzdžiai

Jeigu pasirinkai su vynu visiškai skirtingai derančius sūrius (pavyzdžiui, vieną su mėlynaisiais pelėsiais, kitą – brandų kamamberą, baskišką avių pieno sūrį ir seną mimoletą), su kokiu nors vienu, prie jų visų tinkamu buteliu neišsiversi. Lilit 2008.

O i ka panasus mimolette suris? gal buna analogu, nesu macius tokio pirkti… intern. kom. 2011.

Tradicinė sūrių klasifikacija: [...] Nevirti presuoti sūriai: edamas, gauda, čederis, kantalis, pekorinas, reblošonas, mimoletė. intern. inf. 2014.