LT EN
feis kontrolė renginio saugumo tikslais atliekamas lankytojų tapatybės ir išvaizdos tikrinimas prieš jiems patenkant į vidų
Originalo forma face control
Kitos formos feis control, feis kontrolas, face kontrolė, face control, facecontrolas, facekontrolas
Atitikmenys asmens identifikavimas ir aprangos kontrolė
Susiję žodžiai feisas, feisbukas, feisbukeris, feisbukietis, feisiukas

Vartosenos pavyzdžiai

Naujųjų „Svingo" savininkų prašymu apsaugos darbuotojai atlieka daug griežtesnę vadinamąją „feis kontrolę", neįleidžia per daug įkaušusių, per daug jaunų ar per daug agresyviai nusiteikusių lankytojų. Klaipėda (intern.) 2003.

Jeigu vis dėlto jums pavyks perieti „face control" ir prekę įsigysite, tai solidžią sumą paklosite […]. LR 2006.

Be to, „face control" lemia, kad per vakarą kartais už durų lieka ir 50 žmonių, neįtikusių veido išraiška, ne laiku „numestu" keiksmažodžiu ar įtartinu akių blizgesiu. LR (Mes) 2006.

Jis tik labai bijo feis kontrolo. Ir net ne feis kontrolės. intern. kom. 2006.

Po to sekė feis control ir dokumentų patikra. Lyg ir atitiko viskas dokumentą, tad leido man išskristi. Patekau į didelę salę, kurioj nelabai aišku, kam kur keliauti... Bet pamačiau gan didelę grupelę tautiečių. Prie jų prisiplakiau - jie mane ir nuvedė prie reikiamų vartelių, kur įlaipinimas turėjo prasidėti po kurio laiko. intern. kom. 2007.

Tiek Vilniuje, tiek kituose miestuose yra daugiau ar mažiau žinomų barų, pro kurių užrakintas duris ir lentelę „Uždaras vakaras" gali patekti tik praėjęs griežtą face kontrolę . intern. inf. 2008.

Pristatydami naują vakarėlių ciklą Kaune vardu „BE AS 1", be naujos muzikinės koncepcijos, jo iniciatoriai Donatello ir Martynas M žada ir kol kas neregėtą „face control" sistemą. intern. inf. 2008.

„Face control" (veido kontrolė) į gegužės 22-ąją duris pravėrusią pasilinksminimo įstaigą – griežta: itin neblaivūs, sportinę, netvarkingą aprangą dėvintys, šlepetes avintys, įžūlus lankytojai neįleidžiami. intern. inf. 2009.

[...] o vienas vyrukas sako: Kartą atėjau į tą klubą su tokiom sutrom* tai mane apsauginiai įleido, o jų, blet, neįleido, sako, blet, feis control, eik tu nachui, blet! Povilas Šklėrius, „Ko negalima sakyti merginai bare", 2016.