LT EN
flešbekas 1. žvilgsnis į praeitį, praeities intarpas (ALKONAS); 2. internete paplitęs žanras – trumpas praeities įvykio aprašymas
Originalo forma flashback
Kitos formos flashbackas, flashback'as
Susiję žodžiai call back, flash, flešas, flešmobas

Vartosenos pavyzdžiai

Jei skaitėte šio „flashback'o" pirminį variantą, tai esat tikrai kruopštus ir laimingas ore skaitytojas, nes jis (tas flešbekas), kaip koks korektoriaus pataisymas, jau ko gero gyvuoja tik jūsų kompiuterio keše, nes dabar pateikiame antrąjį, žinoma kur kas objektyvesnį jo variantą, tiksliau pataisytą ir papildytą. intern. inf. 2002.

Kažkaip, brudai(tarp jų ir aš), visi šneka apie 'vakar' (kvailiausia tema to paties vakaro II serijai, ypač jei dienos viena kitai tampa flashbackais). Vieno bro gimtadienis ir kai populiacija baigia flashbacka, visa pradeda judėjima antrąjai serijai. intern. inf. 2003.

Ir čia visai ne koks haliūnas bakelyje, joks sušnerkštas flešbekas, čia tipo reality show, visa, ką dabar matau, real tv. LM 2006.

Jiri Menzelis naudoja laiko jau patikrintą ir kino montažo metraščiuose įrašytą „flashback'o" metodiką, kai senstelėjęs pagrindinis herojus mėgina prisiminti savo audringą jaunystę ir pasimokyti iš praeityje padarytų klaidų. alfa.lt inf. 2007.

Po gatvės muzikos jau praėjo šiek tiek laiko, taigi, rimtoji žiniasklaida jau pažėrė Lietuvai ir nuotraukų, ir flashbackų. intern. inf. 2008.

Na, nesvarbu, pamaniau aš, ko gero tokia yra mano karma, t.y., duot merginoms suprast ko jos netenka, kai skaito mano flešbeką , o po to seilę varvina ar tiesiog geria granatų sultis, šalia to ir degtinės norėdamos... intern. inf. 2008.

flešbekas visiems skoniams. vieniems artimesni vienokie renginiai, kitiems kitokie. šiuo atveju netaikau ir gerumo-blogumo kriterijaus. kiekviena šių skrajučių kažkam sukels sentimentus. intern. kom. 2009.

Beje pavartojus labai retų atvėjų būna, kad ir po daugelio metų žmogus pamato vadinamą flashbacką, pvz pavartojo LSD būdamas 17 metų, pakaifavo, pakalbėjo su elfais ir toliau nrml gyvena. Jam jau 34 metai, važiuoja automobiliu ir ant kelio išvysta kokį hipopotamą, banginį ar dramblį (flashbackas) tai yra haliucinacija, taip gali ir avariją padaryt, užsimušt. intern. kom. 2009.

Žvelgiant į jos darbus aplanko flešbekai iš vaikystės, bet kartu suvoki, kad tematika jau 18+. intern. inf. 2009.

Mistifikuota atmosfera, pykčiu persmelkta aplinka, detektyvinė intriga, šizofreninės vizijos, atminties sutrikimai, apgaulinga pasakojimo struktūra su gausybe „flešbekų" ir nenuspėjamas finalas filmą pakels iki „Kovotojų klubo", „Malholando kelio", „Memento" lygio. intern. inf. 2010.

Guy Ritchie firminiai flashback`ai (žaibiški veiksmo atsukimai atgal) naudojami Šerloko Holmso genialaus mąstymo eigai demonstruoti. intern. inf. 2010.