LT EN
flešmobas trumpa vieša akcija, atliekama internete iš anksto sutarusių žmonių
Originalo forma flashmob
Kitos formos flašmobas, flashmobas, flash mobas, flashmob'as, flashmob, flash mob, „flash“ mobingas, Fmob'as
Susiję žodžiai flash, flashmoberizmas, flešas, flešbekas, flešmoberis, flešmobininkas

Vartosenos pavyzdžiai

Flash mobą galima laikyti dar viena bendruomenės forma. <...> Kita svarbi detalė: vienas flash mobo akcijų tikslų – sukelti momentinę sumaištį masinėse žmonių būrimosi vietose, todėl logiška, kad apie tokius įvykius neturėtų iš anksto taukšti žiniasklaida, kaip kad nutiko Lietuvoje organizuojant pirmąją masinę sumaištį Akropolyje, Vilniuje. LM (inter.) 2004.

Praėjusią savaitę Škotijos sostinėje Edinburge per šimtą žmonių su didžiulėmis kuprinėmis būriavosi prie Škotijos nacionalinio muziejaus. Lygiai šeštą valandą iš kuprinių buvo ištrauktos pagalvės ir sutrikę [...] praeiviai pateko į netikėtai prasidėjusį pagalvių mūšio sūkurį. taio buvo viena iš per Edinburgą vilnijančių „flashmobo" – momentinių sambūrių – akcijų, šįkart pagalvių mūšio. [...] „Flashmob" – terminas, nusakantis naują visuomenės pramogos rūšį virtualiame pasaulyje. [...] Akcijoje dalyvavę lietuviai teigė, jog „flashmobas" [...] puikus būdas pašėlti. R 2005.

Baltarusijos opozicija trečiajai kadencijai perrinkto prezidento Aleksandro Lukašenkos inauguracijos dieną ketina surengti žaibišką žmonių sambūrį („flash mob"). R 2006.

[...] įtariu, jog visa tai – nauja, lietuviška „flash" mobingo atmaina. LR (S) 2006.

Va, dar viena panaši (bet jau kita) akcija - flašmobas , irgi kažkur JAV. inter. kom. 2007.

Vilniečiai į flashmobą pažiūrėjo rezervuotai, bet tautiškai – susirinko geltonai, žaliai ir raudonai apsirėdę bernai. Trys. Bet šoko už šimtą! intern. inf. 2007.

[...] siūlome alternatyvą – dalyvauti „flasfmob‘e" „Vilnius Freeze", – tokį pasiūlymą internete galėjo rasti įvairiomis jaunimo organizuojamomis akcijomis besidomintys vilniečiai. „Flashmob" – tai trumpalaikė akcija, kurios metu grupė žmonių kelioms minutėms sustingsta vienoje vietoje. LR 2008.

Veiksmas Lygiai 19:00 iš visų galimų 3 pusių (kaip parodyta paveikslėlyje geltonos strėlės) tarp besisukančio automobilio ir informacinio stalo susispiečia ŠNIPAIS persirengę Fmob‘ai. intern. inf. 2008.

Lietuvoje flashmobas pasirodė prieš kelis metus. intern. inf. 2008.

Akcija-atrakcija-flešmobas „Vilnius Freeze" įvyko! Dalinkimės įspūdžiais, nuotraukomis, video ir pasiūlymais kitam kartui! intern. kom. 2008.

Na, jei vasara, manau flešmobas būtų smagus su vandeniu. intern. kom. 2008.

LTV įsibėgėjo „Eurovizijos" šokio flash mob pamokos. [...] Gera žinia, jog visą tai filmuos flash mob dance Lietuvoje organizuojanti LTV. zebra.lt. intern. inf. 2010.

Kalbų mugė – vienas iš Filologų naktų savaitės renginių, tai savotiškas „flashmob‘as", kurio metu skirtingų filologijų studentai stengiasi perteikti savo studijuojamos šalies kultūrą bei tradicijas. intern. inf. 2014.

Ar čia vyko barzdas puoselėjančių vyrukų flešmobas - beje, labai tinkamoje vietoje, netoli savo skulptūrinių pirmtakų? Naujasis Židinys 8, 2017.