LT EN
forsmažoras įvykis, nepaprastos aplinkybės, kurių negalima nei numatyti arba išvengti, nei kuriomis nors priemonėmis pašalinti (Interleksis)
Originalo forma force majeure
Kitos formos force majeure
Atitikmenys nenugalimos aplinkybės, neįveikiamos aplinkybės
Susiję žodžiai forsmažorinis

Vartosenos pavyzdžiai

Kiekvienas juristas žino, kad yra forsmažoras (force majeure) - nenugalima aplinkybių jėga, dėl kurios sužlunga įsipareigojimai. intern. inf. (Verslo žinios) 2002.

Tiesa, kaip ir kiekviename kontrakte, taip ir vedybiniame, yra „force majeure" – aplinkybė, nepavaldi žmogiškoms jėgoms. LR (S) 2003.

Deja, kaip dažnai pasitaiko praktikoje, šalys bando piktnaudžiauti jomis, savo klaidas ar aplaidumą bandydamos priskirti force majeure aplinkybių kategorijai ir taip išvengti atsakomybės. intern. inf. (Transporto pasaulis) 2005.

Jei blefas buvo per drąsus, galime lažintis, kad po konkurso jums bus pasiūlytas "optimalesnis kanalų parinkimas", reitingai bus nesurinkti "dėl TV žiūrovų kaltės" arba bus atrastas dar koks "forsmažoras" įsipareigojimų nevykdymui paaiškinti. intern. inf. 2007.

Aš manau, kad rytais tame gerame kambaryje įvyksta rytinis forsmažoras, apie kuri buvo kalbama čia viena antradienį... intern. kom. 2008.

Na, šiek tiek pasėdžiu, bet vėliau kažkokie vidiniai forsmažorai ištraukia į lauką ir einu kur kojos neša. ŠA 2008.