LT EN
frindžas tas, kuris yra alternatyva tradiciniam, įprastiniam menui
Originalo forma fringe
Kitos formos fringe
Atitikmenys alternatyvusis

Vartosenos pavyzdžiai

Pirmą kartą jie atvyko čia 1990 metais ir laimėjo pagrindinį fringe programos prizą, parodę D. Charmso spektaklį „Ten būti čia". LR 1996.

Vienas iš projekto „Fringe" autorius, kompozitorius Linas Rimša. intern. inf. 2004.

Kadaise klestėjęs Sietlo „fringe" festivalis paskelbė bankrotą. LR 2004.

Antroji festivalio pusė, skirta būtent socialiniam teatrui ir socialinėms provokacijoms, užstrigo ties neįdomiais, nuobodžiais ir beverčiais spektakliais, tinkamais rodyti nebent už dyką ir atskiroje aikštelėje. Tai yra „fringe" ar „off" programoje, kurią turi kiekvienas save gerbiantis festivalis, norintis supažindinti su teatro ir neteatro, arba alternatyvos oficialiam teatro menui, ieškojimais. Tačiau kadangi „Sirenos" tokios pozicijos dar neturi, tai šįmet savotišką „off" programą sudarė lietuviškoji programa su savo žiūrovais. 7MD 2005.

Budapešto Fringe festivalis pirmą kartą buvo surengtas Vengrijoje 2006 m. kaip Budapešto pavasario festivalio dalis. intern. inf. delfi. lt. 2006.

Edinburgo Frindžas galėtų būti pavadintas liberaliuoju, skirtu plebsui bet nereikia sumenkinti tūkstančių žiūrovų ir jų noro pamatyti per dieną keleto žanrų įvairiausių spektaklių. intern. inf. 2007.

Frindžo festivalyje nėra nei atrankos, nei konkurso, nei žiuri, tačiau tai festivalis – šventė, kurios scenomis tampa kas tik nori – profesionalaus teatro erdvės, kavinės, bažnyčios, sodai, kiemai, galerijos, dviaukščiai autobusai. intern. inf. 2012.

Šiandien paaiškėjo, jog buvau praleidus vieną frindžo seriją. Omg. Kas čia daros. Nejau pradedu mažiau laiko skirti savo geriausiam draugui laptopiukui? intern. kom. 2013.