fritiūras | 1) prietaisas maistui kepti ar skrudinti riebaluose; 2) riebalai, naudojami tokiam prietaisui |
Originalo forma | friture |
Susiję žodžiai | fri, fritiūra, fritiūrinė |
Vartosenos pavyzdžiai
Patogi fritiūro krepšelio rankena leidžia pakelti arba nuleisti krepšelį kai dangtis uždarytas. vieš. inf. [prekės naudojimo instrukcija] [data nežinoma]
Tiesa, jie gana daug naudoja fritiura, bet! jeigu fritiurui naudoji ghi (valyta sviesta), tai skrandzio po to nesuka. intern. kom. 2002.
Fritiūras – gyvuliniai arba augaliniai riebalai, įkaitinti iki 130– 200°C temperatūros. Įvairių produktų virimas fritiūre yra žinomas nuo seno ir paplitęs visame pasaulyje. vieš. inf. [prekės naudojimo instrukcija] 2014.
Tiesa, jie gana daug naudoja fritiura, bet! jeigu fritiurui naudoji ghi (valyta sviesta), tai skrandzio po to nesuka. intern. kom. 2002.
Fritiūras – gyvuliniai arba augaliniai riebalai, įkaitinti iki 130– 200°C temperatūros. Įvairių produktų virimas fritiūre yra žinomas nuo seno ir paplitęs visame pasaulyje. vieš. inf. [prekės naudojimo instrukcija] 2014.