LT EN
gūglinti ieškoti paieškos sistemoje Google
Originalo forma google
Kitos formos guglinti, googlinti
Susiję žodžiai gūglininkas, gūglis

Vartosenos pavyzdžiai

Klausimas, ar gūglina tautiečiai, kuriems dabar taip maga užsukti į KFC, kaip kažkada magėjo užsukti į MacDonalds? intern. kom. 2007.

Kad ten nieko nepakeista, semplai suklijuoti ir tiek. Ir siaip as balsu neuzsiimu, gali paguglint „vocoder", gal rasi kazka naudinga. intern. kom. 2007.

Tuomet ėmiau ieškoti Vilniaus tinklalapio savarankiškai (arba „googlinti" – šią svetimybę kompiuteris vis nori taisyti į „goglinti") ir radau! 7MD 2007.

Tavęs net „išgūglinti" nepavyksta. 7MD 2008.

PaGooglinsiu ir paYoutubinsiu. intern. kom. 2009.

Pamaniau, kad čia mano intelekto spragos, ką gi, teks pagūglinti, nusprendžiu. intern. kom. 2009.

Pagal mano turimą info - taip, bet paguglinti verta įvedus savo lokacijos vietą. intern. kom. 2009.

Pagooglinau ir išsiaiškinau, kad negana jos prasto elgesio su vartotojais ši kompanija siekia monopolizuoti internetą t.y. Facebook‘o planas yra tapti vieninteliu tavo tapatybės saugotoju internete, o taip pat padaryti, jog absoliučiai visi tavo vykdomi veiksmai vyktų per jį. [...] Prieš susitikdamas su žmogumi, tu „pagooglinęs" gali rasti jo nuotrauką ir pažiūrėti jo pagrindinius draugus. delfi.lt inf. 2010.

Kada nors, kai jaukioje simbiozėje su savo kompiuteriu dalyvausi triukšmingame „veidaknygės" vakarėlyje, tuo pat metu pirksi porą kojinių aukcione ir dar gūglinsi apie naują bendradarbį – ištiesk ranką. „Vilniaus dienos" priedas 2010.

Ir vos tik nulindau „pagooglint", iš karto susižavėjau: jau tokio neišpasakyto grožio man jie visi pasirodė, kad ne tas žodis. intern. inf. 2014.

Nieko. Ką tik paguglinau. Jos alergiškos testosteronui. Helen Fielding „Bridžita Džouns. Pamišusi dėl meilės", 2014 (versta iš anglų k.).

Ateities mokykla: žinoti nebūtina, reikia mokėti „googlinti" ? [antraštė] Delfi.lt 2015.

[...] nemanau, kad Aleksas žino, kiek gauna daugelis žmonių Rusijoje, taigi - paguglinau - minimali alga yra aštuoniasdešimt šeši doleriai Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018.