LT EN
gūglas internetinės paieškos sistemos pavadinimas < googol, šnek. 100 nulių seka
Originalo forma google
Kitos formos gūglis, google'as, googlė, guglas, gūglė
Susiję žodžiai gūglinti, gūglinis

Vartosenos pavyzdžiai

Beje, visažinis Gūglas įdomiai atsako į panašius klausimas, tik pagrįsdamas mano aukščiau pateiktas mintis (pateikiu tik pirmąjį Gūglo atsakymą). intern. kom. 2007.

Google 'as sako, kad ratų blokuotjo niekas neaprašinėja, niekas nefoilmuoja ir jau tikrai neapdainuoja. Pravda 2008.

Neišgąsdino toks googlės neišprūsimas? Mane, tiesą sakant, net labai. intern. kom. 2008.

Gūglis visas naujienas sudėliojo atskirai į tinklaraščius. Pagal temas, pagal šalis, produktus... Pasižiūrėkit, gal kas ką ras. intern. kom. 2008.

Kartos, kuri po dešimties metų savo vaikystės prisiminimus sies su Gūglu, Jūtūbu ir Feisbuku, nekaltybę praras priešais Elcėdė ekranus, glaudžioje sueityje su Redtūbu, o į brandą ir suaugusiųjų pasaulį žengs Dramenbeisų ir Dabstepų suknežintomis smegenimis. intern. inf. 2010.

Nespausk čia! Daugiau info ieškok gūglėj ! intern. r. 2011.

Bandžiau iš savo aifono prisijungti prie PlentyofFish, bet niekaip neišeina atsisiųsti nuotraukos iš guglo, tai ir... Helen Fielding „Bridžita Džouns. Pamišusi dėl meilės", 2014 (versta iš anglų k.).

Vienas EHEC krizės įkarštyje valgo mažiau salotų, kitas gūglėj ieško „dezinfekcinio viso kūno dušo". [...] Mokslui dėl mikrobiomo kilo problema, su kuria susiduria ir gūglo karta. Giulia Enders „Žarnyno žavumynai. Viskas apie menkai vertinamą organą", 2016 (versta iš vokiečių k.).

Paieškoje įvedus „ Ką daryti sužinojus..." - nesiūlomas variantas - "...kad esi laumės vaikas", guglas neturi atsakymo. Kotryna Zylė „ Sukeistas", 2019.