LT EN
grandžas muzikos stilius, kuriam būdinga melancholija, lėtos dainos (Wikipedija); su šiuo stiliumi siejama mada (laisvi, keliasluoksniai drabužiai)
Originalo forma grunge
Kitos formos grunge, grunge'as

Vartosenos pavyzdžiai

Kurtas Cobainas mėgo klausytis Tibeto vienuolių dainavimo ir norėjo sukurti jo „Grunge" stiliaus atitikmenį. 7MD 2005.

Praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio pradžioje roko pasaulio sostine buvo Sietlas JAV, o per radiją ištisai skambėjo grandžas. inter. inf. 2006.

Manau dauguma žmonių čia tikrai ne vien grunge klauso. inter. kom. 2007.

Būtų įdomu sužinot, ką grunge'as turi bendro su progroku, nes, kiek teko jo girdėt, bendrumų nei su, nei be žiburio neradau. intern. kom. 2007.

Nirvana pasirodė iš pogrindžio kartu iškeldama alternatyvaus roko stilių, vadinama grunge (grandžas). intern. inf. 2008.

Ištikus finansinei devintojo dešimtmečio pabaigos krizei sijonai kaipmat pailgėjo bene iki žemės - žemakulniais sunkiais batais atžingsniavo „grunge" stilius ir atšiaurus minimalizmas. LR (S) 2008.

Batai – masyvūs ir gana sunkūs „grunge" stiliaus sportinukai. Panelė 2000.

Na, ir kas galėjo pamanyti, kad ši „grunge" kepuraitės savininkė mūvi tokias kelnaites? Cosmo 2000.

tiesą sakant, kai tik pradėjau skaityti „panelę" - gal kokiais 1995 - ji atrodė gana alternatyvus žurnalas, nes rašė apie grandžo grupes, kaip susiplėšyti džinsus, apie tranzavimą, knygas ir panašiai, bet greitai transformavosi į gariūninį fyfyną su temomis „numesk svorio sveikai", „koks čiūvas tau tinka", „džinsai sugrįžo" ir pan. Virginija Kulvinskaitė „kai aš buvau malalietka", 2019.