LT EN
gaspačas tradicinė šaltoji ispaniška sriuba su pomidorais, svogūnais, česnakais
Originalo forma gazpacho
Kitos formos gaspačio, gaspačo, gazpacho, gaspačis

Vartosenos pavyzdžiai

Gaspačio (Gazpacho) sriuba tarsi skirta vasarai. intern. inf. 2000.

Gaspačo - ispaniški šaltibarščiai. intern. inf. 2000.

Gaspačio tradicinė ispaniška šaltoji sriuba. Ji 2004.

Gazpacho - tai šalta, gaivi vasaros sriuba. Pagrindinis sriubos ingredientas - sultingi ir gerai prinokę pomidorai. intern. inf. 2006-2008.

Kai kalbėjomės apie patiekalo receptą, Javi pasiūlė gaspačą - tradicinę ispanišką šaltą trintų daržovių sriubą. intern. inf. 2007.

Yra daugybė skirtingų gaspačio rūšių. intern. inf. 2008.

„Gaspačio" sriuba buvo įrašyta į Gineso rekordų knygą. intern. inf. 2008.

Be abejo, tai garsusis gaspačis - pomidorų sriuba. „Kas nevalgė gaspačio, tas ir Ispanijoje nebuvo..." - sako šios šalies kulinarai. Beje, ši sriuba kiekvienoje Ispanijos provincijoje vis kitokia, išlieka tik aštriai rūgštokas sriubos skonis. Gaminant gaspačį būtinai prireiks dviejų pomidorų ir keturių agurkų. alfa.lt inf. 2008.