LT EN
glamūras prabangus įvaizdis, jo puoselėjimas
Originalo forma glamour
Kitos formos glamour'as
Susiję žodžiai antiglamūras, glamūrizuoti, glamūrinis, glamūriškas

Vartosenos pavyzdžiai

Niekas tiksliai neapibrėžia, kas tas „glamūras", bet jaučiame, kad jo gausu žiniasklaidoje, reklamoje, mene, o jau politikoje – ištisinis spinduliavimas. R 2006.

Brangus spindesys ir „išlaižytas" grožis, dekoratyvumas ir išorinė tobulybė - taip bandoma apibūdinti naująją popkultūros tendenciją „glamūrą". Vakarų ekspresas (intern.) 2007.

Nenuginčyjamas pirmadienio skanėstas - žaviosios penelope cruz glamour’ as. intern. kom. 2007.

Brangus spindesys ir „išlaižytas" grožis, dekoratyvumas ir išorinė tobulybė - taip bandoma apibūdinti naująją popkultūros tendenciją „glamūrą". intern. inf. 2007.

Nuo glamūro iki kasdienybės. intern. inf. 2008.

Pasižiūrėjus šį filmą galima suprasti, ką reiškia tas, manau, neišverčiamas Holivudo stilių apibūdinantis žodis „glamour". (Lituanistai jį siūlo vadinti „spindesiu".) 7MD 2008.

[...] Kinematografinės svajonės, blizgesio ir išorinės pompastikos bei glamūro svajonė negali sugyventi su demokratišku transportavimu. Kitoks miestas. Žurnalo „Miesto IQ" straipsnių rinktinė. 2010 (2008-2010).

Renginys vyks „Lofte" tai netradicinė, novatoriška erdvė, kurioje mados glamūrą ryškins loftinė infrastruktūra ir industrinis prieskonis. „Vilniaus dienos" priedas 2010.

Pradėtos plačiai naudoti sąvokos „vintažas", „glamūras", „trendas", „otkutiūras", „šykas", „pret-a-porter" bei panašios. Šias sąvokas siūlau įsiminti, jų gali prireikti, jei atsiras aplinkinių, abejojančių Jūsų skoniu ar sveiku protu. intern. inf. 2011.

Žmonės pavargę nuo padirbinių, simuliakrų, glamūrų, gliancų ir tikisi tik tikrumo – antai nusišėrusių skrybėlių, atbrizgusių siūlių, išplyšusių kelnių [...] Danutė Kalinauskaitė „Skersvėjų namai", 2015.