LT EN
gnocchi itališki kukuliai, pagaminti iš bulvių ir makaronų
Originalo forma gnocchi
Kitos formos gnokiaii

Vartosenos pavyzdžiai

Gnocchi (itališki kukuliai, pagaminti iš bulvių ir makaronų) turi daug angliavandenių. LR 1996.

Bet pirmiau nei sriubą iš „primi piatti" italai pasirinks „pasta" – „ravioli" ar „tortellini" (koldūnai), „tagliatini" ar „fettuccine" (makaronai), „gnocchi" (kriauklės) ir garsiausią iš visų – „spaghetti". LR 1997.

Su gnocchi teko daug prisikankinti, kol perpratau kas ir kaip. intern. inf. 2011.

„Gnocchi" reikalauja šiek tiek įgudimo, tačiau į pabaigą virtiniai gausis vis dailesni ir dailesni. intern. kom. 2011.

Dievinu gnocchi – (tariasi – gnioki)!! Jei tik vakarieniaujame kokiame restorane, būtinai renkuosi patiekalą, kuris pateikiamas su gniokiais – itališkais virtų bulvių virtinukais. intern. inf. 2012.

Atleiskite, bet tegul tai bus virtinukai arba „gnocchi", jei jau vadinsime tikrais vardais. Tik ne gnokiai, tikrai taip nešiukšlinkim baisiai jau savosios kalbos. intern. kom. 2012.

Itališkus gnocchi lietuvių kalbos specialistai siūlo vadinti kukuliais. moteris.lt inf. 2013.