kimči | korėjietiškas garnyras, gaminamas iš fermentuotų daržovių |
Originalo forma | kimchi |
Kitos formos | kimchi |
Vartosenos pavyzdžiai
Ponia, prašau keptų ryžių su kimči. Kim Young-Ha Kas gi nutiko lifte įstrigusiam vyriškiui", 2011 (vertimas i korėjiečių kalbos).
kimchi paprastai liaudis daro- kininis kopūstas ketvirčiais išilgai sujaustytas, tarp lapų pateplioja česnakų-imbiero piure (pasidaryt, arba pirkt būna), cukraus reikia, bet jį suvalgo bakterijos.. supermama.lt intern. kom. 2013.
Kai kalbama apie korėjietišką maistą, negalima nepaminėti kimči – korėjiečių kiekvieną dieną valgomo patiekalo. Kimči – tai garnyras, pagamintas i fermentuotų daržovių. Galimos įvairios kimči rūšys: su kopūstais, morkomis, salotomis, aitriaisiais pipirais, pasta ir t. t. intern. inf. 2014.
Pastaruoju metu raugintos daržovės man tinka su visais valgiais, na gal tik desertams ir saldžioms košėms nelabai. Bet su pusrytiniu kiaušiniu ar miežine koše tinka runkelių ir morkų kimči" [...]. intern. inf. 2014.
Kimči – tikras lietuvikojo rauginto kopūsto giminaitis, tik gerokai ugningesnio būdo, nes labai turtingas prieskonių. Tradiciniu būdu kimči rauginamas specialiuose moliniuose puoduose, tačiau gaminant namuose, puikiai tinka ir stiklainiai. Kimči galite valgyti kaip užkandį ar pagardą, įdėti jo į sriubas, prie ryžių ar ant sumuštinių. intern. inf. 2015.
kimchi paprastai liaudis daro- kininis kopūstas ketvirčiais išilgai sujaustytas, tarp lapų pateplioja česnakų-imbiero piure (pasidaryt, arba pirkt būna), cukraus reikia, bet jį suvalgo bakterijos.. supermama.lt intern. kom. 2013.
Kai kalbama apie korėjietišką maistą, negalima nepaminėti kimči – korėjiečių kiekvieną dieną valgomo patiekalo. Kimči – tai garnyras, pagamintas i fermentuotų daržovių. Galimos įvairios kimči rūšys: su kopūstais, morkomis, salotomis, aitriaisiais pipirais, pasta ir t. t. intern. inf. 2014.
Pastaruoju metu raugintos daržovės man tinka su visais valgiais, na gal tik desertams ir saldžioms košėms nelabai. Bet su pusrytiniu kiaušiniu ar miežine koše tinka runkelių ir morkų kimči" [...]. intern. inf. 2014.
Kimči – tikras lietuvikojo rauginto kopūsto giminaitis, tik gerokai ugningesnio būdo, nes labai turtingas prieskonių. Tradiciniu būdu kimči rauginamas specialiuose moliniuose puoduose, tačiau gaminant namuose, puikiai tinka ir stiklainiai. Kimči galite valgyti kaip užkandį ar pagardą, įdėti jo į sriubas, prie ryžių ar ant sumuštinių. intern. inf. 2015.