LT EN
unisex tinkantis ir vyrui, ir moteriai (apie aprangą)
Originalo forma unisex
Susiję žodžiai metroseksualas, retroseksualas, seksi, seksizmas, seksšopas, uniseksas

Vartosenos pavyzdžiai

Epocha „unisex" prasideda nuo momento, kai vyras pirmąkart išdrįsta pasipuošti gėlyčių raštu, o moteris pasikėsina į vyriško garderobo drabužius. LR 1996.

Tapome „unisex", kitaip - lyg ir belyčiu, be metų laikų, be lyčių skirtumų pasauliu, kuriame gali gauti visko ir kuriame vis madingesnė tampa praeitis. R 2002.

Visa tai galima apibūdinti vienu žodžiu - „unisex" stilius." Vakarų ekspresas (intern.) 2003.

Grožio instituto [...] meistrė Goda Deksnytė sakė, kad pagrindinis šių metų akcentas – „unisex" stilius: visiškai supanašėjusios vyrų bei moterų šukuosenos. LR 2004.

Kita „unisex" priežastis ta, kad praėjusiame amžiuje atsirado pornografija ir vyrai viską sužinojo apie moterį. LR (S) 2004.

Unisex orui laidi kepuraitė, melsvos spalvos. intern. inf. 2008.

Kvepalų. Moteriškų, vyriškų ir, aišku, „unisex". intern. inf. 2008.

Galime drąsiai teigti, jog griežtas unisex stilius bei klasikiniai marškiniai keliauja atgal į spintą, užtat visu gražumu iš naujo sužiba kiek primiršta prancūziško buduaro tendencija, gaivios ir švelnios pastelinės spalvos bei jaunatvišką septintąjį dešimtmetį menantys platforminiai bateliai, iš kurių kraštelių kyšo sezono naujiena – kojinaitės. intern. inf. 2010.

Tačiau priešingai nei deimantai, kurie yra unisex puošmena (ir čia nekalbu vien apie reperių bling‘ą – deimantinis žiedas, paveldėtas ar demonstruojantis statusą, puošia ne vieno elegantiško šiuolaikinio vyro ranką), perlai yra laikomi… na kažkokiais moteriškais. intern. inf. 2013.

Staiga priviso naujosios kartos aktyvistų ir aktyvisčių, primenančių anų dienų komjaunuoles. Primenančių ne tik savo propagandine energija, unisex išvaizda ir retorika, bet ir tuo, kad gynė sovietų simbolius, tokius, kaip Žaliojo tilto skulptūros Vilniuje. delfi.lt inf. 2015.