LT EN
kanolis trapios tešlos vamzdelio pavidalo riebaluose virtas pyragaitis, ppr. su rikotos ir kt. įdaru
Originalo forma cannoli
Kitos formos cannoli

Vartosenos pavyzdžiai

Šiame seriale Italijos išeiviai - tiesa, Sopranų šeima kilusi ne iš Sicilijos, bet iš netoliese esančių Italijos pietų, Avelino miestelio, - dažnai valgo kanolius (cannoli, vienaskaita - cannolo). Tai apvali tešlainio dūdelė, prikimšta labai saldaus ir kvapnaus balto ricotta arba mascarpone sūrio su cukatais, pistacijų riešutais ir cukraus sirupe virtais vaisiais. intern. kom. 2007.

Kaip teisingai rašė Algimantas,garsieji kanoliai tikrai yra su Riccota,ir jokiu būdu netiktų,jei būtų sūru. intern. kom. 2007.

Ne - cannoli įdaras gaminamas iš tepamojo grūdėtosios varškės (riccota) arba maskarponės sūrio ir paslepiamas tešlos vamzdelyje. Moteris 2008.