LT EN
karpačio žalių produktų (mėsos, žuvies, daržovių) užkandis
Originalo forma carpaccio
Kitos formos carpaccio, karpačas, karpačis

Vartosenos pavyzdžiai

Tai popieriaus plonumo žalios mėsos - dažniausiai jautienos - griežinėliai, suvilgyti aliejumi ir citrinų sultimis. Dabar kulinarai jį ruošia iš žuvies, daržovių ir net vaisių. Pavyzdžiui, [...] virėjai karpačą gamina ir iš upėtakio, ir iš kriaušių, ir iš avokadų. Carpaccio - tai XV amžiuje Venecijoje gyvenusio dailininko pavardė, kurią savo sukurtam patiekalui „pasiskolino" vienos Venecijos kavinės savininkas. LR (S) 2004.

tas karpacio tai cia tik skambiai skamba o istikruju paprastucija gryna. karpacio principas yra pjaustymas permatomais girezineliais. tai va paemi kietus pomidorus, nuo ju pasalini odele (nuplikius nulupi arba tiesiog nulupi) ir supjaustai labai plonais griezineliais (as su spec. tarka, galima kombainu, arba labai astriu peiliu). supermama.lt kom. 2006.

Mes irgi laaabai megstam jautienos karpacio. supermama.lt kom. 2006.

Taip pat savo svečius, pasigaminę padažo ir apibarstę prieskoniais, galite nustebinti skaniu lašišų „carpaccio". rekl. 2007.

Gal kas žinote, kaip gaminti karpačį - tiek žuvies, tiek mėsos. Ačiū. intern. kom. 2007.

Į namus užsukusius draugus aktorius visada turi kuo pavaišinti. „Mėsos karpačas - labai nesudėtingas patiekalas. Dar vienas privalumas - kad jam reikalingą padažą galima pasiruošti iš anksto ir palikti šaldytuve. Svečių akivaizdoje lieka tik juostelėmis supjaustyti mėsą" [...]. LR 2008.

Šalia karpačio, per vidurį, dedame į kvadratinę formelę suformuotą „tartarą". intern. inf. 2008.

VILNIUS Sorrento Avienos „Karpačio" mėtų padaže. [...] PALANGA Žuvinė Lašišos karpačio su alyvų padažu ir kaparėliais. [Meniu]intern. inf. 2010.