karpačio | žalių produktų (mėsos, žuvies, daržovių) užkandis |
Originalo forma | carpaccio |
Kitos formos | carpaccio, karpačas, karpačis |
Vartosenos pavyzdžiai
Tai popieriaus plonumo žalios mėsos - dažniausiai jautienos - griežinėliai, suvilgyti aliejumi ir citrinų sultimis. Dabar kulinarai jį ruošia iš žuvies, daržovių ir net vaisių. Pavyzdžiui, [...] virėjai karpačą gamina ir iš upėtakio, ir iš kriaušių, ir iš avokadų. Carpaccio - tai XV amžiuje Venecijoje gyvenusio dailininko pavardė, kurią savo sukurtam patiekalui pasiskolino" vienos Venecijos kavinės savininkas. LR (S) 2004.
tas karpacio tai cia tik skambiai skamba o istikruju paprastucija gryna. karpacio principas yra pjaustymas permatomais girezineliais. tai va paemi kietus pomidorus, nuo ju pasalini odele (nuplikius nulupi arba tiesiog nulupi) ir supjaustai labai plonais griezineliais (as su spec. tarka, galima kombainu, arba labai astriu peiliu). supermama.lt kom. 2006.
Mes irgi laaabai megstam jautienos karpacio. supermama.lt kom. 2006.
Taip pat savo svečius, pasigaminę padažo ir apibarstę prieskoniais, galite nustebinti skaniu lašišų carpaccio". rekl. 2007.
Gal kas inote, kaip gaminti karpačį - tiek uvies, tiek mėsos. Ačiū. intern. kom. 2007.
Į namus usukusius draugus aktorius visada turi kuo pavaiinti. Mėsos karpačas - labai nesudėtingas patiekalas. Dar vienas privalumas - kad jam reikalingą padažą galima pasiruošti iš anksto ir palikti šaldytuve. Svečių akivaizdoje lieka tik juostelėmis supjaustyti mėsą" [...]. LR 2008.
alia karpačio, per vidurį, dedame į kvadratinę formelę suformuotą tartarą". intern. inf. 2008.
VILNIUS Sorrento Avienos Karpačio" mėtų padaže. [...] PALANGA Žuvinė Lašišos karpačio su alyvų padažu ir kaparėliais. [Meniu]intern. inf. 2010.
tas karpacio tai cia tik skambiai skamba o istikruju paprastucija gryna. karpacio principas yra pjaustymas permatomais girezineliais. tai va paemi kietus pomidorus, nuo ju pasalini odele (nuplikius nulupi arba tiesiog nulupi) ir supjaustai labai plonais griezineliais (as su spec. tarka, galima kombainu, arba labai astriu peiliu). supermama.lt kom. 2006.
Mes irgi laaabai megstam jautienos karpacio. supermama.lt kom. 2006.
Taip pat savo svečius, pasigaminę padažo ir apibarstę prieskoniais, galite nustebinti skaniu lašišų carpaccio". rekl. 2007.
Gal kas inote, kaip gaminti karpačį - tiek uvies, tiek mėsos. Ačiū. intern. kom. 2007.
Į namus usukusius draugus aktorius visada turi kuo pavaiinti. Mėsos karpačas - labai nesudėtingas patiekalas. Dar vienas privalumas - kad jam reikalingą padažą galima pasiruošti iš anksto ir palikti šaldytuve. Svečių akivaizdoje lieka tik juostelėmis supjaustyti mėsą" [...]. LR 2008.
alia karpačio, per vidurį, dedame į kvadratinę formelę suformuotą tartarą". intern. inf. 2008.
VILNIUS Sorrento Avienos Karpačio" mėtų padaže. [...] PALANGA Žuvinė Lašišos karpačio su alyvų padažu ir kaparėliais. [Meniu]intern. inf. 2010.