kasata | sicilietiškas pyragas ar tortas iš rikotos ir vaisių |
Originalo forma | cassata |
Kitos formos | cassata |
Vartosenos pavyzdžiai
Senjora Consoli tą kartą nusprendė mus išmokyti, kaip ruošti tradicinį sicilietišką saldumyną cassata; Bet koks vyras, paragavęs nors kąsnelį, visada grį į tokią virtuvę", - ypsojosi senjora. Ieva 2004.
Smaguriai neapsiriks pasirinkę Tiramisu", Kasata", Sabajono" bei bet kurį kitą desertą. intern. inf. 2008.
tas desertas turbut vadinasi CASSATA, ar ne? kaip tortukas toks...dar ... tai cia tas pats, pilnas pavadinimas: Cassata Siciliana Canoli Cake:) intern. kom. 2008.
Įsišnekame ir jis trumpai papasakoja apie Sicilijos saldumynus. O jų daug: canolli (vamzdeliai su įdaru, foto žemiau), bigne (plikytos tešlos pyragaičiai su įdaru), cassata (pyragas iš biskvito sumirkyto syrupe, pertepto ricotta su cukatais). intern. kom. 2008.
Sicilijos saldumynai (pavyzdžiui, cassata - saldaus balto varškės sūrio tortas, irgi su cukatais). Vyno žurnalas 2008 (intern. inf.).
Tikrai vertėtų paskanauti tradicinių pyragaičių: cassata Siciliana. Kelionių magija 2008 (intern. inf.).
italai mėgsta itin saldžius desertus. Labai populiarūs – tiramisu, kurį žino visas pasaulis, ir kasata, kuri gaminama iš biskvito, varškės kremo su migdolais ir pistacijomis, įvairiausių cukatų ir karčiojo šokolado. Kasata dekoruojama barokiškai – pilamas cukraus glajus, barstoma marcipanais ir cukatais. intern. inf. 2011.
Cassata gimė salos sostinėje Palerme. Tai – biskvitinis tortas, permirkęs vaisių sultyse ir likeryje ir perteptas Rikotos sūriu, paskanintas cukruotomis vaisių ievelėmis ir okoladiniu arba vaniliniu kremu. Cassata papuoiama su cukruotais vaisiais: vyniomis ir citrusais, kurie ypač būdingi iai charakteringai salai. intern. inf. 2013.
Smaguriai neapsiriks pasirinkę Tiramisu", Kasata", Sabajono" bei bet kurį kitą desertą. intern. inf. 2008.
tas desertas turbut vadinasi CASSATA, ar ne? kaip tortukas toks...dar ... tai cia tas pats, pilnas pavadinimas: Cassata Siciliana Canoli Cake:) intern. kom. 2008.
Įsišnekame ir jis trumpai papasakoja apie Sicilijos saldumynus. O jų daug: canolli (vamzdeliai su įdaru, foto žemiau), bigne (plikytos tešlos pyragaičiai su įdaru), cassata (pyragas iš biskvito sumirkyto syrupe, pertepto ricotta su cukatais). intern. kom. 2008.
Sicilijos saldumynai (pavyzdžiui, cassata - saldaus balto varškės sūrio tortas, irgi su cukatais). Vyno žurnalas 2008 (intern. inf.).
Tikrai vertėtų paskanauti tradicinių pyragaičių: cassata Siciliana. Kelionių magija 2008 (intern. inf.).
italai mėgsta itin saldžius desertus. Labai populiarūs – tiramisu, kurį žino visas pasaulis, ir kasata, kuri gaminama iš biskvito, varškės kremo su migdolais ir pistacijomis, įvairiausių cukatų ir karčiojo šokolado. Kasata dekoruojama barokiškai – pilamas cukraus glajus, barstoma marcipanais ir cukatais. intern. inf. 2011.
Cassata gimė salos sostinėje Palerme. Tai – biskvitinis tortas, permirkęs vaisių sultyse ir likeryje ir perteptas Rikotos sūriu, paskanintas cukruotomis vaisių ievelėmis ir okoladiniu arba vaniliniu kremu. Cassata papuoiama su cukruotais vaisiais: vyniomis ir citrusais, kurie ypač būdingi iai charakteringai salai. intern. inf. 2013.