LT EN
kimči korėjietiškas garnyras, gaminamas iš fermentuotų daržovių
Originalo forma kimchi
Kitos formos kimchi

Vartosenos pavyzdžiai

Ponia, prašau keptų ryžių su kimči. Kim Young-Ha „Kas gi nutiko lifte įstrigusiam vyriškiui", 2011 (vertimas iš korėjiečių kalbos).

kimchi paprastai liaudis daro- kininis kopūstas ketvirčiais išilgai sujaustytas, tarp lapų pateplioja česnakų-imbiero piure (pasidaryt, arba pirkt būna), cukraus reikia, bet jį suvalgo bakterijos.. supermama.lt intern. kom. 2013.

Kai kalbama apie korėjietišką maistą, negalima nepaminėti kimči – korėjiečių kiekvieną dieną valgomo patiekalo. Kimči – tai garnyras, pagamintas iš fermentuotų daržovių. Galimos įvairios kimči rūšys: su kopūstais, morkomis, salotomis, aitriaisiais pipirais, pasta ir t. t. intern. inf. 2014.

Pastaruoju metu raugintos daržovės man tinka su visais valgiais, na gal tik desertams ir saldžioms košėms nelabai. Bet su pusrytiniu kiaušiniu ar miežine koše tinka runkelių ir morkų „kimči" [...]. intern. inf. 2014.

Kimči – tikras lietuviškojo rauginto kopūsto giminaitis, tik gerokai ugningesnio būdo, nes labai turtingas prieskonių. Tradiciniu būdu kimči rauginamas specialiuose moliniuose puoduose, tačiau gaminant namuose, puikiai tinka ir stiklainiai. Kimči galite valgyti kaip užkandį ar pagardą, įdėti jo į sriubas, prie ryžių ar ant sumuštinių. intern. inf. 2015.