LT EN
klikeris šunų dresavimo įrankis, maža dėžutė, kurią paspaudus išgaunamas tylus spragtelėjimas
Originalo forma clicker
Susiję žodžiai klik, klikas, klikinimas, klikinti, klikintojas, klikt, kliktelėjimas

Vartosenos pavyzdžiai

Klikeriai naudojami kartais sunu dresuroje (99% garantuoju,kad LASSIE jo tam ir reikia [šypsenėlė]).Pastaruoju metu juos labai reklamuoja,,Didysis suo'',bet neisduoda kur toki isigyt [šypsenėlė] intern. kom. 2006.

Šiuo metu, populiarėja teigiamo skatinimo dresūra, kurioje yra naudojamas klikeris. Klikeris maža dėžutė, kurią paspaudus išgaunamas tylus spragtelėjimas, atrodo taip paprasta ir net sunku patikėti, kad jo pagalba galime lengvai pasiekti mažojo augintinio paklusnumo. Ir būtent klikeris idealiai tinka mažų veislių šunų dresūrai. intern. inf. 2010.

Dresūra su klikeriu remiasi pageidaujamo elgesio stiprinimu (skatinimu). Kai šeimininkas pastebi pageidaujamą augintinio elgesį, fiksuoja jį spragtelėdamas klikeriu. Šis garsas rodo gyvūnui, kad už tai, ką jis ką tik padarė, bus paskatintas. 15min.lt inf. 2010.

Dėl klikerio - mėgėja, berods, kažkur dėjo paveisliuką, kur šuo drasko žmogų, o šeimininkė stovi ir laukia momento užklikinimui:D supermama.lt kom. 2014.

Klikeris šunų dresūrai Record, reguliuojamas garsumas. Įvairių spalvų. intern. r. 2015.

Be to, labai rekomenduojama naudoti taip vadinamą „užpildomąjį" signalą, pavyzdžiui, „klikerį" arba trumpą aiškų žodį, tokį kaip „geras!", „puikiai!", kuriuo kaskart paskelbiama apie tai, kad tuoj bus duotas skanėstas. intern. inf. žiūrėta 2015.