kobleris1 | gėrimas, pagamintas iš vyno arba šerio, cukraus ir citrinų, patiekiamas su ledu |
Originalo forma | cobbler |
Susiję žodžiai | kobleris2 |
Vartosenos pavyzdžiai
Tarptautinė barmenų asociacija yra užregistravusi per 80 bazinių receptų, o miksologijos teorijoje priskaičiuojamos 55 maišomų alkoholinių gėrimų grupės (dezai, kobleriai, punšai ir kt.). LR 1997.
Mano ištirtose Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje per visus barus, kartu paėmus, žinomi tik šie baro svaigieji gėrimai: baksai, džiulepai, egnogai, fizai, floutai, frapai, chaibolai, kobleriai, kokteiliai, krastai, kuleriai, oisteriai, saueriai, šuteriai ir zumai. delfi.lt inf. 2005.
Kobleris (1) [angl. cobbler – grindinys; pagal jį sukūrusio batsiuvio Cobbler pavardę] – kokteilinis vyno, ampano ar spiritinis gėrimas iš grūsto ledo, vaisių (pvz., persiko, vyšnių, vynuogių, ananaso, bananų) ir atitinkamų komponentų. intern. inf. 2013.
Kobleriai gaminami tiesiog šampano stikluose. intern. kom. 2014.
Mano ištirtose Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje per visus barus, kartu paėmus, žinomi tik šie baro svaigieji gėrimai: baksai, džiulepai, egnogai, fizai, floutai, frapai, chaibolai, kobleriai, kokteiliai, krastai, kuleriai, oisteriai, saueriai, šuteriai ir zumai. delfi.lt inf. 2005.
Kobleris (1) [angl. cobbler – grindinys; pagal jį sukūrusio batsiuvio Cobbler pavardę] – kokteilinis vyno, ampano ar spiritinis gėrimas iš grūsto ledo, vaisių (pvz., persiko, vyšnių, vynuogių, ananaso, bananų) ir atitinkamų komponentų. intern. inf. 2013.
Kobleriai gaminami tiesiog šampano stikluose. intern. kom. 2014.