LT EN
defoltas2 finansinių įsipareigojimų nevykdymas
Originalo forma default
Kitos formos defaultas
Susiję žodžiai defoltas1, defoltinis2

Vartosenos pavyzdžiai

Rinkoje iškart pasklido gandai, kad tarptautinis finansų gigantas galėjo tyčia stumtelėti BTA į defoltą, siekdamas pasipelnyti iš turimų CDS. intern. inf. 2009.

Užsienio skolos irgi neprivaloma gražinti - galima gi visada paskelbti defaultą. Jei bus devalvacija, bus ir defaultas. intern. kom. 2009.

Dauguma respondentų visiškai užtikrinti, kad problematiškiausios euro zonos valstybės – Graikijos defoltas neišvengiamas. delfi.lt inf. 2011.

Sąskaitoje – 85 centai, įsiskolinimai artėja prie 700 tūkst. litų, o norint išvengti griūties artimiausiais mėnesiais reikalingi 200 tūkstančių. Tokią į defoltą krypstančią situaciją Lietuvos rankinio federacijoje (LRF) rado praėjusių metų pabaigoje jos prezidentu tapęs vienas gerbiamiausių šalies trenerių Antanas Skarbalius. delfi.lt inf. 2014.

vienintele iseitis graikams yra default'as ir gryzimas prie drachmos.aisku tai bus skausminga,bet tik taip imanoma vel sugrazint normalia ekonomika intern. kom. 2015.

Pasaulyje nėra tiek prekių ir realių aktyvų, kiek prispausdinta dolerių. Nėra nė vieno įvykių eigos varianto, kurį įgyvendinus Amerika galėtų atsisakyti dolerio defolto. Todėl defoltas ir dolerio atsisakymas įvyks artimiausiais mėnesiais. [...] Danutė Kalinauskaitė „Skersvėjų namai", 2015.