LT EN
longplėjus didesnio skersmens gramofono plokštelė, grojanti 30-40 minučių
Originalo forma long player
Kitos formos long play
Susiję žodžiai fair play, long drink, long life, longailendas, longbordas

Vartosenos pavyzdžiai

„Dark side of the Moon" buvo tikras 70-ųjų longplėjų eros albumas-simbolis. Ausis 1993.

SP - single play, arba sulietuvintas singlas, bo lietuviškai skambėtų tep - kompaktinė plokštelė, kurioje yra viena daina su keliais, skirtingais dainos skambėjimais:). LP - long play, arba sulietuvitas longplėjus - kompaktinė plokštelė su vieno atlikėjo ar atlikėjų grupės (pvz. sinfoninis orkestras, kaimo kapela arba ŽAS:)) atliekamais muzikiniais kųriniais. lrytas.lt kom. 2009.

Muzikinėms madoms keičiantis (iš anapus Atlanto papųtus thrash metal muzikos vėjams, klausytojai ir kritikai puolė ten dairytis naujų atradimų), „Judas Priest" ir toliau išlaikė kultinio kolektyvo statusą bei įrašinėjo savitus albumus (vien ko vertas 1986-aisiais pasirodęs techno metal'o šedevras „Turbo", jau nekalbant apie tokius muzikos gurmanams skirtus „longplėjus " kaip „Painkiller" (1990), „Priest In The East" (1998), „Genocide" (2000), „Living After Midnight" (2003) ar „Angel Of Retribution" (2005)). bernardinai.lt inf. 2006.

Albumas arba LP (long play) buvo neprieinamas daugeliui „tyneidžerių" dėl savo pakankamai aukštos kainos, tad siųlyti rinkai pirmą „Bitlų" albumą šiame formate (plokštelė grojo 30-40 min.), kurį sau galėjo leisti tuometinės žvaigždės Frenkas Sinatra arba Elvis Presli, buvo gan rizikinga. intern. inf. 2013.