LT EN
dyleris prekybos tarpininkas, prekybos agentas; firmos atstovas (Interleksis)
Originalo forma dealer
Kitos formos dileris, dealeris

Vartosenos pavyzdžiai

„Nissan" automobiliais Lietuvoje prekiauja firma „Raitas", turinti autorizuoto dilerio teises. Veidas 1993.

Į verslą vis labiau įsitrauks naujų automobilių dileriai bei kitos firmos. Amžius 1997.

Kalbant apie didžiuosius XIX a. pab. - XX a. pirmosios pusės naujojo meno kolekcionierius ir dilerius, kųrinių pirkimo prielaidas, reikėtų išryškinti socialinius, ideologinius ir nacionalinius aspektus, nuo kurių priklausė ir modernizmo dailės samprata. LM 1997.

„Nekvailiok, matai, kad čia jaunimo dileris !" Frederic Beigbeder „Meilė trunka trejus metus", 2002 (versta iš prancųzų kalbos).

Man zeme is po koju isslydo. Tomas dyleris ? Gal ir jis pats vartoja? intern. inf. 2005.

Dileriai teigia, kad naujosios ES taisyklės kenkia, o ne padeda. intern. inf. 2006.

Pas dealerį mašina prabuvo virš savaitės, nors apžiųrėta jau buvo pirmąją dieną, nes Pep Boys nesugebėjo iš karto susimokėti mazdai sąskaitos, apie trijų šimtų baksų. intern. inf. 2006.

2000 m. A.Rivera pradėjo vystyti „Svajonių dylerio " idėją Sandanso kino instituto įsteigtoje scenaristų laboratorijoje. intern. inf. 2008.

1994m. buvo populiaru, kai dyleriai samdydavo dailininkus, kitų menininkų paveikslų kopijoms atlikti. [...] Dažniausiai komercinės galerijos įgyja meno kųrinius konsignaciniais pagrindais: dailininkas patiki savo darbus meno dyleriui, kuris, savo ruožtu, reprezentuoja menininką, ir eksponuoja jo kųrinius su tikslu juos parduoti. intern. inf. 2008.

Jei dealeris nori pririšti savo klientą tai žinoma gali marijuaną maišyti su heroinų ir kitais stiprią priklausomybę sukeliančiais narkotikais. intern. kom. 2009.

Sulaikyti 7 stambųs narkotikų dileriai. [antraštė] diena.lt inf. 2010.

Kitą dieną po pusryčių nutarėme nuvažiuoti iki vienos dylerių aikštelės. Tai net ne dyleris, o aikštelė, kurioje pardavinėjami paaukoti automobiliai. [...] Kita aištelė buvo Toyotos dyleris. intern. inf. 2010.

Bet kas išvis saka komplimentus dantims? Nu nebent dantų pastas dyleriai. Rimantas Kmita „Pietinia kronikas", 2016.

Jis stambus, prakaituotas kuilys, kuris atrodo labiau kaip dyleris nei pareigųnas. Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018.

Kaip seksualu: prie mokyklos pirmųnės su savo britva privažiuoja narkotikų dileris . Beata Tiškevič „Vyvenimas", 5-asis leid., 2018.