LT EN
tagas2 nelegalus užrašas ant pastato sienos, vadinamasis grafitininko parašas
Originalo forma tag

Vartosenos pavyzdžiai

Kaune yra penkios šešios grafitininkų komandos, taip pat nemažai pavienių dailininkų. <...> Kiekviena šių komandų turi savo pavadinimą bei susikurtą specialų ženklą - „tagą", kurį piešia ant namų sienų bei tvorų. LR 2003.

Su hiphopu populiarėjo grafitai, nes pirmieji ant sienų savo pravardes ėmė žymėti breikeriai. Tokios žymės vadintos „tagais". 7MD 2007.

Bet koks graffiti kūrinys neįsivaizduojamas be tag‘o - kūrėjo parašo. intern. inf. 2008.

Tokie grupiniai piešėjai, kurie rašo vieną ir tą patį užrašą, vadinami „tageriais", o jų užrašai – kūrėjų asmeniniai ar komandiniai slapyvardžiai, kitaip tariant, autorių parašai, – „tagais". Jais tarsi norima pasakyti: „Aš čia buvau." delfi.lt inf. 2010.

Septintajame dešimtmetyje Niujorke vienas veikėjas ėmė visur rašyti savo pseudonimą, kitaip sakant, žymėti teritoriją vadinamaisiais „tagais". Tuo užsikrėtė ir kiti, ypač pamėgo metro vagonus, mat grafitininkams svarbus dalykas yra matomumas. bernardinai.lt. 2011.

Įžengėm į apšiurusią laiptinę. Sienos buvo apipaišytos. Daugiausia - tagais ir primityviais grafičiais, bet dalis piešinių buvo stebėtinų mastelių ir atlikti nepriekaištingai. Kotryna Zylė „ Sukeistas", 2019.