kriekas | uogų skonio alus |
Originalo forma | kriek |
Kitos formos | kriek, krykas |
Vartosenos pavyzdžiai
Tradiciškai kriek" alų gamina Briuselio ir apylinkių alaus daryklos, kai į jau pagamintą lambic" tipo alų yra įdedamos vyšnios (kartu su kauliukais). intern. inf. 2008.
Prieš kalbant apie kriek alų trumpai papasakosiu koks yra jo stilius. intern. inf. 2015.
Žinot, ką daugelis mėgsta čia, kai išragauja konvencinį alų? Geria kriek‘ą. Kriekas yra belgikas alus, fermentuotas savaiminėmis (laukinėmis) mielėmis, o paskui dar kartą fermentuotas su vyniomis, kas yra senovinis skaninimas, kuris atsirado dar anksčiau apynių, nuo kurių mes visi dabar esame laimingi. Čia ita visa istorija privedė jumis prie to, kad krieką (tarti reikia kryką") gamina ir Lietuvoje, Ukmergėje, ir jūs tikriausiai nesitikėjote. intern. inf. 2015.
Laikas grįžti prie neužbaigtos diskusijos - kaip pavadinti, ir kaip atskirti - Kraftą nuo plytos, mažą nuo miražo, o kriek‘ą nuo agarės? intern. inf. 2015.
Palyginimui paragavau Lindemans kriek'o, kuris irgi yra labai komercinis ir gana saldokas, bet Vilkmergei dar toli iki jo. intern. kom. 2015.
Prieš kalbant apie kriek alų trumpai papasakosiu koks yra jo stilius. intern. inf. 2015.
Žinot, ką daugelis mėgsta čia, kai išragauja konvencinį alų? Geria kriek‘ą. Kriekas yra belgikas alus, fermentuotas savaiminėmis (laukinėmis) mielėmis, o paskui dar kartą fermentuotas su vyniomis, kas yra senovinis skaninimas, kuris atsirado dar anksčiau apynių, nuo kurių mes visi dabar esame laimingi. Čia ita visa istorija privedė jumis prie to, kad krieką (tarti reikia kryką") gamina ir Lietuvoje, Ukmergėje, ir jūs tikriausiai nesitikėjote. intern. inf. 2015.
Laikas grįžti prie neužbaigtos diskusijos - kaip pavadinti, ir kaip atskirti - Kraftą nuo plytos, mažą nuo miražo, o kriek‘ą nuo agarės? intern. inf. 2015.
Palyginimui paragavau Lindemans kriek'o, kuris irgi yra labai komercinis ir gana saldokas, bet Vilkmergei dar toli iki jo. intern. kom. 2015.