LT EN
njueidžas alternatyvus tradicinei Vakarų kultūrai judėjimas, religija ar muzikos stilius, kuriam būdingas misticizmas, dvasingumas
Originalo forma new age
Kitos formos niueidžas, new age
Atitikmenys naujasis amžius
Susiję žodžiai skrineidžeris

Vartosenos pavyzdžiai

Gimnazijos mokytojas šiuos kursus lankė dėl bendro išsilavinimo, nes new age vis labiau mėgsta švedų jaunimas. 7MD 1997.

Jos atliekama muzika artima „new age" stiliui, bet platus erdvinis stipraus balso skambesys bei airiškų tradicinių dainų ir elektroninių instrumentų derinys, puiki harmonija išskiria dainininkę iš kitų alternatyvios muzikos atlikėjų. Veidas 1997.

Ši tendencija nesąmoninga dar ir todėl, kad toks prieglobstis laikomas laukiamu „tyrumu", kuris siejasi su daugiau ar mažiau bendru mūsų potraukiu prie „Naujojo amžiaus" (New Age), o tai yra staigi reakcija į vis sparčiau plintančią globalizaciją. ŠA 2003.

Nejau iš tiesų egzistuoja tokia daugybė žmonių, kuriems įdomu skaityti pseudofilosofinius New age stiliaus kliedesius, įvilktus į mąslų išminčiaus samprotavimų rūbą? ŠA 2005.

ES nebevienija jokia idėja: religija atmesta, sekuliarizmas nepriimtas, Njueidžas dar netapo valstybiniu. intern. kom. 2005.

Budizmas vėl tapo madingas, tačiau jo New Age stiliaus versija geriausiu atveju buvo paviršutiniškas Budos mokymo (arba dharmos) išdėstymas. 7MD 2005.

Dauguma naujųjų, ypač New Age pseudoreligijų bando pateikti save kaip organišką ir itin šiuolaikišką tradicinių religijų ir mokslo lydinį. bernardinai.lt inf. 2006.

Masių auditorija, popkultūra ir popmuzika. Juodosios popmuzikos stiliai. Soulas. Fanki. Regis. Repas. Njueidžas. intern. inf. 2006.

Wheenas pateikia daug pavyzdžių (Tony Blairas savo kabinetą įsirengė tik pasikonsultavęs su feng šui specialistais ir pan.), iš kurių seka visai nedviprasmiškos išvados: gyvename pasaulyje, kur iš vienos pusės – fundamentalizmas, iš kitos – postmodernizmas, o tarp jų – įvairiausio plauko obskurantizmas, tamsumas, New Age , ir net paprasčiausios raganos pradeda primetinėti visuomeninei diskusijai savo standartus. 7MD 2006.

Tačiau tai nėra new age muzika, ji kur kas gilesnė, paremta įvairomis pasaulėžiūromis (ne veltui tai holistinė mizika). LM 2007.

ENDICHE VIS.SAT yra Ramūno Jaro 1996 metais pradėta muzikos koncepcija (kviestinių muzikantų grupė), grojanti gyvai ir/arba įrašų studijoje, atliekanti eksperimentinę (kaholistinę, noiso, ambientinę-industrinę, niueidžo, meditatyvinę ir t.t.) muziką. intern. inf. 2007.

Neįgudusiai pasauliečio akiai krikščionybė ir vadinamasis „njueidžas" atrodo nesuderinami nuo pat tada (tiesa, tada tai dar buvo ne „njueidžas", o, tikriausiai, „oldeidžas"), kai Šv. Apaštalas Paulius burtininką Barjėzų pavadino „velnio vaiku". 15min.lt, intern.inf. 2013.

Tuomet persikraustome į mano viešbutį Khao Sane, kuris po truputį darosi vis mažiau bauginantis ir vis mažiau užpisa hipiai, new age puspročiai ir nuolat girti australai. Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018.