LT EN
otkutiūras garsių mados namų aukštos kokybės drabužių dizainas ir gamyba; prk. aukštos kokybės, elitinis dirbinys, meno kūrinys ar atlikimas
Originalo forma haute couture
Kitos formos haute couture, otkutiuras, ot kutiūras
Atitikmenys aukštoji mada
Susiję žodžiai couturier, kutiurjė, kutiūras, otkutiurinis

Vartosenos pavyzdžiai

Elitinė mada (Haute Conture) – tai formų, spalvų ir medžiagų laboratorija. Moteris 1995.

Paryžius pasilieka sau „haute couture" (aukštuomenės mados) sostinės vardą. LR 1995.

„Haute Couture" – tai nuostabūs sumanymai, aukščiausio polėkio ir aukščiausios kokybės kolekcijos, kruopštaus rankų darbo reikalaujantys modeliai, stulbinančiai efektingi ir stulbinančiai brangūs, pasiūti vienu vieninteliu egzemplioriumi. Moteris 1997.

Čia kuriama ne tik aukštoji (haute couture) ir gatvės (pret-a-porter) mada, bet ir aksesuarai, parfumerija, vyriški drabužiai. Laima 1997.

Kostiumų dailininkas Juozas Statkevičius žada būti labai tikslus vaizduojamai epochai, ne stilizuoti, o kurti tikrą istorinį „otkutiurą". R 2003.

Neįsivaizduojamai kruopščiai ištapyti menininkės darbai jungia haute couture žavesį ir senąją, matriarchalinę mitologiją. 7MD 2005.

Įvairūs autorės paveikslų motyvai, išraiškinga ir subtili linija, elegantiškas siluetas bei vaizdingi apdarai leidžia parodą vadinti aukšto lygio pręt-ą-porter, tai yra, perkamos, vartojamos, dėvimos dailės kolekcija. Sniege, o ar mes sulauksime haute couture parodos? intern. inf. 2006.

Norai labai patiko 1947 metų hout couture kostiumas iš, regis, nesuderinamų medžiagų: džinso ir statybinio kartono. 7MD 2006.

„Mūsų balsai – tai haute couture kolekcija", – teigia choro vadovas Michailas Tureckis, kuriam Amerikos muzikos asociacija įteikė ypatingą apdovanojimą. 7MD 2006.

Apskritai haute couture kildinamas iš Versalio, kur jau nuo 18 amžiaus telkėsi ir po Europą plito visi menai, pradedant muzika ir daile, baigiant mada. intern. inf. 2007.

Apie aukštosios mados demokratizaciją bylojo ir į jos savaitę svečių teisėmis pakviesti griežtų „haute couture" reikalavimų nevykdantys, bet šiai madai šviežio kraujo įnešantys dizaineriai. LR (S) 2007.

Monitoriai haute couture . vieš. inf. 2008.

Tai buvo pirmasis atvejis, kai haute couture - aukštosios mados kūrėjas parengė kolekciją nebrangių drabužių mažmenininkei. Versus 2010.

„Čia, vietoje, nuolat turime didžiulę audinių pasiūlą ir galime viską pristatyti labai greitai, haute couture dizaineriai taip pat kreipiasi į mus", - sako Lindsay Taylor, „Holland & Sherry" direktorė. Versus 2010.

Petruškevičiaus vakarėlyje dominavo „otkutiūras", šampanas ir ponių elitas [antraštė]. intern. inf. alfa. lt. 2009.

Taigi, kas tie hipsteriai, ir kodėl siūlau rinktis būtent šią apsiskarmalojimo kryptį? [...] Greitai buvo pastebėta, kad rūbų spalvos, tarpusavio dermė ar net dydis neturi didelės reikšmės– galima ant savęs kabinti bet ką, derinti tympas su vilnoniais megztiniais, „kosciumines" kelnes su ironiškais užrašais padabintais marškinėliais. Pradėtos plačiai naudoti sąvokos „vintažas", „glamūras", „trendas", „otkutiūras", „šykas", „pret-a-porter" bei panašios. Šias sąvokas siūlau įsiminti, jų gali prireikti, jei atsiras aplinkinių, abejojančių Jūsų skoniu ar sveiku protu. intern. inf. 2011.

Tai gi čia jau „Ot kutiūras" aukštoji mada! O „rankų darbas" vartojamas tarsi kaip antonimas „masinės gamybos" sąvokai. intern. inf. 2015.