LT EN
parkūras sportas, kurio esmė – ekstremalus laipiojimas įvairiomis kliūtimis
Originalo forma parcours
Kitos formos parkouras, parcour'as, parkuras
Susiję žodžiai parkureris, parkūreris, parkūrinti, parkūristas, parkūrininkas, parkūrinti, treiseris

Vartosenos pavyzdžiai

Parkouras (pranc. Le Parcours – kliūčių ruožas) nauja judėjimo filosofija (dar vadinama judėjimo menu) kilusi iš Prancūzijos. [...]
Žmonės, kuriems parkouras yra gyvenimo būdas, be baimės ir apsaugų laipioja namais, šokineja per stogus, įveikinėja tvoras, jiems tai įprasta ir natūralu. Žmonės praktikuojantys Parkour'ą (tariama: parkūras) vadinami tracers (tariama: treiseriai(is)). [...]
Parkour kaip disciplina unikali tuo jog nereikia specialios įrangos, ar sporto salių. Užtenka noro treniruotis, treningų bei poros sportbačių. intern. inf. 2007.

Svarbiausia, kaip sakė vaikinai, suvokti, kad parkūras ne ekstremalus dalykas, o fizinis ir dvasinis gyvenimo būdas. „Išmokęs įveikti kliūtis kelyje, įveiksi kliūtis ir gyvenime", vieningai tvirtino „Vilnius tracers" nariai. alfa.lt. inf. 2008.

Prancūzų kalba „Le Parcours" – kliūčių ruožas. Tai nauja judėjimo filosofija. [...] Paprastesnis „parkuro" apibrėžimo paaiškinimas skambėtų kaip judėjimas aplinkoje. [...] Davidas Belle, „parkuro" pradininkas, pradėjo savo treniruotes puoselėdamas mintis, kad tai darydamas jis bus tarsi didvyris. R 2008.