parmidžanas | kietas, geltonas, pikantiško skonio itališkas karvių pieno sūris, gaminamas tik Italijoje ir tik tam tikrose jos srityse (it. Parma, Reggio Emilia ir gret.) |
Originalo forma | Parmigiano Reggiano |
Vartosenos pavyzdžiai
Nes parmezanas tėra parmezanas, šedevro sekinys, o imituojamasis parmidžanas - karalius, milžinas, tvirtas, plačiapadis. intern. inf. 2006.
Rinktinių itališkų sūrių lėktė - Parmigiano Reggiano", Provolone". intern. inf. 2002– 2008.
Parmigiano-Reggiano yra kietas, grūdėtas sūris, pavadintas regionų, kuriuose jis gaminamas vardu - Parma, Redijas, Modena, Bolonija ir Mantuja. Europos įstatymai saugo į pavadinimą ir tik iuose regionuose pagamintas sūris gali būti tokiu pavadinimu. Kitaip tariant, tai visiems mums paįstamas Parmezano sūris. intern. inf. 2010.
Tarptautinėje bendrovėje Italijoje dirbantis lietuvis eVersus pasakoja, kad nuo ios alies iaurės iki Romos makaronams ir kitiems patiekalams paskaninti visi vartoja Parmigiano - Reggiano" (parmezaną), o Romoje ir į pietus – Pecorino" sūrį. Versus (intern.) 2010.
Rinktinių itališkų sūrių lėktė - Parmigiano Reggiano", Provolone". intern. inf. 2002– 2008.
Parmigiano-Reggiano yra kietas, grūdėtas sūris, pavadintas regionų, kuriuose jis gaminamas vardu - Parma, Redijas, Modena, Bolonija ir Mantuja. Europos įstatymai saugo į pavadinimą ir tik iuose regionuose pagamintas sūris gali būti tokiu pavadinimu. Kitaip tariant, tai visiems mums paįstamas Parmezano sūris. intern. inf. 2010.
Tarptautinėje bendrovėje Italijoje dirbantis lietuvis eVersus pasakoja, kad nuo ios alies iaurės iki Romos makaronams ir kitiems patiekalams paskaninti visi vartoja Parmigiano - Reggiano" (parmezaną), o Romoje ir į pietus – Pecorino" sūrį. Versus (intern.) 2010.