LT EN
parmidžanas kietas, geltonas, pikantiško skonio itališkas karvių pieno sūris, gaminamas tik Italijoje ir tik tam tikrose jos srityse (it. Parma, Reggio Emilia ir gret.)
Originalo forma Parmigiano Reggiano

Vartosenos pavyzdžiai

Nes parmezanas tėra parmezanas, šedevro sekinys, o imituojamasis parmidžanas - karalius, milžinas, tvirtas, plačiapadis. intern. inf. 2006.

Rinktinių itališkų sūrių lėkštė - „Parmigiano Reggiano", „Provolone". intern. inf. 2002– 2008.

Parmigiano-Reggiano yra kietas, grūdėtas sūris, pavadintas regionų, kuriuose jis gaminamas vardu - Parma, Redžijas, Modena, Bolonija ir Mantuja. Europos įstatymai saugo šį pavadinimą ir tik šiuose regionuose pagamintas sūris gali būti tokiu pavadinimu. Kitaip tariant, tai visiems mums pažįstamas Parmezano sūris. intern. inf. 2010.

Tarptautinėje bendrovėje Italijoje dirbantis lietuvis eVersus pasakoja, kad nuo šios šalies šiaurės iki Romos makaronams ir kitiems patiekalams paskaninti visi vartoja „Parmigiano - Reggiano" (parmezaną), o Romoje ir į pietus – „Pecorino" sūrį. Versus (intern.) 2010.