LT EN
prosčiuto pagal tradicinę technologiją vytintas itališkas kumpis
Originalo forma prosciutto
Kitos formos prosciutto

Vartosenos pavyzdžiai

Plonai supjaustytas prosciutto dažniausiai naudojamas užkandžiams, vyniojamas aplink „grissini" (itališka duonos lazdelė). intern. inf. 2005.

Serviruojame, gardiname pipirais, tarkuotu parmezanu ir gabalėliu prosciutto. intern. inf. 2009.

Prosciutto salotos su apelsinais. intern. inf. 2005-2010.

Ištraukiame iš orkaitės, dabar picos ketvirčius puošiame kiekvieną skirtingu priedu: plonais griežinėliais marinuotų pievagrybių, artišokais, alyvuogėmis, smulkiais gabalėliais prosčiuto (prosciutto) su virtu kiaušiniu arba tiesiog kumpiu. intern. inf. 2011.

Ant plėvelės sudėti „ prosčiuto", o ant jo triušienos gabaliukus (aš juos, pirštų pagalba, pamaigiau dar) ir paskirstyti tolygiai. intern. inf. 2012.